szakacsreceptek.hu

Juhtúrós karácsonyi sütemény

Finom, sós sütemény

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Finomliszt300gramm
Juhsajt150gramm
Kemény sajt100gramm
g
Tyúk tojás2darab
Vaj150gramm

1. A tészta elkészítése

finomliszt 300 g  juhsajt 150 g  vaj 150 g  tyúk tojás 1 db 

A lisztbe belevágjuk a puhított vajat, hozzáadjuk a juhtúrót, tojást és sót. Kidolgozzuk a tésztát, amelyet egy órán keresztül hagyunk a hidegen állni.

A tészta elkészítése

2. Henegereljük és kivágjuk

A tésztát úgy 5 mm lapra hengereljük a lisztezett deszkán. Különböző karácsonyi motívumokat vágunk ki belőle.

Henegereljük és kivágjuk

3. Sütünk

kemény sajt 100 g  tyúk tojás 1 db

A kivágott juhtúrós süteményt ráhelyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsire. Minden darabot megkenünk felvert tojással és megszórjuk felvágott kemény sajttal. 180 °C hőmérsékletnél 15 percen keresztül sütjük.

Sütünk

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés