Juhtúrós karácsonyi sütemény
Finom, sós sütemény
recept,recept fotó,juhtúró,Falatkák,Karácsony
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 | gramm | |
juhtúró | 150 | gramm | |
kemény sajt | 100 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 300 gramm • juhtúró 150 gramm • vaj 150 gramm • tyúk tojás 1 darab • só
A liszthez hozzáadjuk a puha vajat, hozzáadjuk a juhtúrót, tojást és sót. Kidolgozzuk a tésztát, azután egy órán keresztül hagyunk a hidegen állni.
2. A tésztát elkészítése
A tésztát 5 mm vastagra kinyújtjuk egy lisztel meghintet gyúrólapon. Majd karácsonyi formákat vágunk belőle
3. Sütés
kemény sajt 100 gramm • tyúk tojás 1 darab
A formákat ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. Minden darabot megkenünk tojással és megszórjuk reszelt kemény sajttal. 180 °C hőmérsékletnél 15 percen keresztül sütjük.
Jó étvágyat!