szakacsreceptek.hu

Juhtúrós karácsonyi sütemény

    

Finom, sós sütemény

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
finomliszt300gramm
juhtúró150gramm
kemény sajt100gramm
-
tyúk tojás2darab
vaj150gramm

1. A tészta elkészítése

finomliszt 300 gramm  juhtúró 150 gramm  vaj 150 gramm  tyúk tojás 1 darab 

A liszthez hozzáadjuk a puha vajat, hozzáadjuk a juhtúrót, tojást és sót. Kidolgozzuk a tésztát, azután egy órán keresztül hagyunk a hidegen állni.

A tészta elkészítése

2. A tésztát elkészítése

A tésztát 5 mm vastagra kinyújtjuk egy lisztel meghintet gyúrólapon. Majd karácsonyi formákat vágunk belőle

A tésztát elkészítése

3. Sütés

kemény sajt 100 gramm  tyúk tojás 1 darab

A formákat ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. Minden darabot megkenünk tojással és megszórjuk reszelt kemény sajttal. 180 °C hőmérsékletnél 15 percen keresztül sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés