szakacsreceptek.hu

Juhtúrós karácsonyi sütemény

Finom, sós sütemény

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Finomliszt300gramm
Juhsajt150gramm
Kemény sajt100gramm
g
Tyúk tojás2darab
Vaj150gramm

1. A tészta elkészítése

finomliszt 300 g  juhsajt 150 g  vaj 150 g  tyúk tojás 1 db 

A liszthez hozzáadjuk a puha vajat, hozzáadjuk a juhtúrót, tojást és sót. Kidolgozzuk a tésztát, azután egy órán keresztül hagyunk a hidegen állni.

A tészta elkészítése

2. A tésztát elkészítése

A tésztát 5 mm vastagra kinyújtjuk egy lisztel meghintet gyúrólapon. Majd karácsonyi formákat vágunk belőle

A tésztát elkészítése

3. Sütés

kemény sajt 100 g  tyúk tojás 1 db

A formákat ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. Minden darabot megkenünk tojással és megszórjuk reszelt kemény sajttal. 180 °C hőmérsékletnél 15 percen keresztül sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés