Gombás sertésszelet

Finom sertésszelet friss sampinyon gombával. Köretként tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával vagy burgonyapürével.
recept,recept fotó,sertéskaraj,gomba,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 3 157 | evőkanál kcal | |
gomba | 280 45 | gramm kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
köménymag, őrölt | 1 4 | csipet kcal | |
piros paprika, őrölt | 0 ?? | kcal | |
sertéskaraj | 450 653 | gramm kcal | |
szegfűbors | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 0 ?? | kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
árvai szalonna | 100 590 | gramm kcal |
Recept
1.
sertéskaraj 450 gramm • só • fekete bors, őrölt • piros paprika, őrölt • teljes zsírtartalmú mustár
A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával és mustárral megkenjük.

2.
A szeleteket hirtelen mindkét oldalról egy kevés olajban megpirítjuk.

3.
hagyma 1 darab • gomba 280 gramm • árvai szalonna 100 gramm
Apróra vágott szalonnát pirítunk hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Miután a hagymát üvegesre dinszteltük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, amit egy rövid ideig sütjük.

4.
köménymag, őrölt 1 csipet • víz • szegfűbors • finomliszt 3 evőkanál
Ezután a sült húshoz adjuk hozzá. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a köménymagot és letakarva puhára dinszteljük a húst. Besűrítjük lisztel amit vízzel keverünk szét, beleöntjük és 10 percig még főzzük.

Jó étvágyat!