szakacsreceptek.hu

Húsos-gombás nyárs

Húsos-gombás nyárs

    

Ízletes nyárs szombaton ebédre :)

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

hagyma 250 gramm  paprika 150 gramm  gomba 400 gramm  kolbász 250 gramm  sertéslapocka 350 gramm  zsírszalonna 200 gramm

A hagymát meghámozzuk, negyedekre vágjuk és szétszedjük. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, megtisztítjuk és szélesebb csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk és szeletekre vágjuk. A kolbászt karikákra vágjuk. A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, majd körülbelül 3x3 cm -es négyzetekre. Vágjuk a szalonnát vékony szeletekre, azokat pedig szélesebb csíkokra.

2. 

 2 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  napraforgó olaj  víz 150 milliliter

Az összes elkészített hozzávalót váltakozva a nyársra felszurkáljuk. A nyársakat tepsire tesszük, megsózzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával és borssal. Meglocsoljuk olajjal és felöntjük vízzel. Fóliával lefedve, előmelegített sütőben, kb. 200 ° C -on 30 percig sütjük.

3. 

Ezután levesszük a fóliát és süssük még15 percig.

4. 

Tálaljuk főtt burgonyával vagy friss zöldségsalátával.

Jó étvágyat!

fekete bors, őrölt1teáskanál
gomba400gramm
hagyma250gramm
kolbász250gramm
napraforgó olaj-
paprika150gramm
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertéslapocka350gramm
2teáskanál
víz150milliliter
zsírszalonna200gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés