Húsos-gombás nyárs

Ízletes nyárs szombaton ebédre :)
recept,recept fotó,gomba,sertéslapocka,Sertéshús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
gomba | 400 64 | gramm kcal | |
hagyma | 250 110 | gramm kcal | |
kolbász | 250 778 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
paprika | 150 24 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
sertéslapocka | 350 1043 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
víz | 150 332 | milliliter kcal | |
zsírszalonna | 200 ?? | gramm kcal |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • paprika 150 gramm • gomba 400 gramm • kolbász 250 gramm • sertéslapocka 350 gramm • zsírszalonna 200 gramm
A hagymát meghámozzuk, negyedekre vágjuk és szétszedjük. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, megtisztítjuk és szélesebb csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk és szeletekre vágjuk. A kolbászt karikákra vágjuk. A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, majd körülbelül 3x3 cm -es négyzetekre. Vágjuk a szalonnát vékony szeletekre, azokat pedig szélesebb csíkokra.

2.
só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • napraforgó olaj • víz 150 milliliter
Az összes elkészített hozzávalót váltakozva a nyársra felszurkáljuk. A nyársakat tepsire tesszük, megsózzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával és borssal. Meglocsoljuk olajjal és felöntjük vízzel. Fóliával lefedve, előmelegített sütőben, kb. 200 ° C -on 30 percig sütjük.

3.
Ezután levesszük a fóliát és süssük még15 percig.

4.
Tálaljuk főtt burgonyával vagy friss zöldségsalátával.

Jó étvágyat!