szakacsreceptek.hu

Sült sertéscsülök

    

Ropogós-omlós sült sertéscsülök recept .

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fokhagyma8
grill fűszerkeverék2teáskanál
ketchup - csípős6evőkanál
méz 2teáskanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertéscsülök5darab
2teáskanál

1. A csülök elkészítése

sertéscsülök 5 darab

A csülköket megtisztítjuk, az esetleges szőröket leperzseljük láng felett. A rajta lévő pecséteket egy nagyon éles késsel a lehető legkisebb bőrveszteséggel levágjuk.

A csülök elkészítése

2. A csülök főzése

A csülköket hideg vízbe helyezzük, sózzuk és kb 2 órán keresztül főzzük. Ha kuktában főzzük akkor elég lesz 40 perc is.

A csülök főzése

3. Csontozás

A csülköket kivesszük a fazékból, egy fél órát hűlni hagyjuk és óvatosan kicsontozzuk.

Csontozás

4. Páclé

méz  2 teáskanál  ketchup - csípős 6 evőkanál  grill fűszerkeverék 2 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  fokhagyma 8 s   2 teáskanál

A csülköket egy tepsibe helyezzük és leöntjük a páclével amelyet a megadott alapanyagok összekeverésével készítünk el. Felöntjük a főzőlével és másnapig hűvös helyre helyezzük el.

Páclé

5. Sütés

Másnap, kb egy órával a tálalás előtt, nem lefedve 45 percig a legmagasabb hőfokon ropogósra sütjük. Szükség szerint még felönthetjük a főzőlével.

Sütés

6. Tálalás

Friss kenyérre, uborkával, pepperoni paprikával, mustárral vagy tormával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk !

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés