Sült sertéscsülök

Ropogós-omlós sült sertéscsülök recept .
recept,recept fotó,sertéscsülök,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 8 44 | kcal | |
grill fűszerkeverék | 2 28 | teáskanál kcal | |
ketchup - csípős | 6 105 | evőkanál kcal | |
méz | 2 33 | teáskanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
sertéscsülök | 5 ?? | darab kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal |
Recept
1. A csülök elkészítése
sertéscsülök 5 darab
A csülköket megtisztítjuk, az esetleges szőröket leperzseljük láng felett. A rajta lévő pecséteket egy nagyon éles késsel a lehető legkisebb bőrveszteséggel levágjuk.

2. A csülök főzése
A csülköket hideg vízbe helyezzük, sózzuk és kb 2 órán keresztül főzzük. Ha kuktában főzzük akkor elég lesz 40 perc is.

3. Csontozás
A csülköket kivesszük a fazékból, egy fél órát hűlni hagyjuk és óvatosan kicsontozzuk.

4. Páclé
méz 2 teáskanál • ketchup - csípős 6 evőkanál • grill fűszerkeverék 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • fokhagyma 8 s • só 2 teáskanál
A csülköket egy tepsibe helyezzük és leöntjük a páclével amelyet a megadott alapanyagok összekeverésével készítünk el. Felöntjük a főzőlével és másnapig hűvös helyre helyezzük el.

5. Sütés
Másnap, kb egy órával a tálalás előtt, nem lefedve 45 percig a legmagasabb hőfokon ropogósra sütjük. Szükség szerint még felönthetjük a főzőlével.

6. Tálalás
Friss kenyérre, uborkával, pepperoni paprikával, mustárral vagy tormával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk !

Jó étvágyat!