szakacsreceptek.hu

Tökfasírt

 

Adag: 5

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Darálthús570gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Finomliszt100gramm
Hagyma350gramm
Kurkuma fűszerkeverék1evőkanál
Napraforgó olaj150milliliter
Petrezselyem zöldje2evőkanál
1teáskanál
Tyúk tojás3darab
Vajtök450gramm
Zsemlemorzsa100gramm

1. A tök elkészítése

vajtök 450 g

A tököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat, és vastagra lereszeljük.

A tök elkészítése

2. Hagyma hozzáadása

hagyma 350 g

A lereszelt tökhöz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.

Hagyma hozzáadása

3. Darált hús hozzáadása

darálthús 570 g  petrezselyem zöldje 2 EK   1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  kurkuma fűszerkeverék 1 EK

Hozzáadjuk a darált húst, apróra vágott petrezselyem levelet, sót, borsot.

Darált hús hozzáadása

4. 

finomliszt 100 g  zsemlemorzsa 100 g  tyúk tojás 3 db

Beledolgozzuk a lisztet, zsemlemorzsát és a tojást. Jól összekeverjük.

5. Sütés

napraforgó olaj 150 ml

Forró olajban kb 5 percig sütjük lefedve, majd megfordítjuk és további 5 percig fedő nélkül sütjük.

Sütés

6. Tálalás

Krumpli vagy zeller pürével tálaljuk.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés