szakacsreceptek.hu

Tökfasírt

    

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt100gramm
hagyma350gramm
kurkuma fűszerkeverék1evőkanál
napraforgó olaj150milliliter
petrezselyem zöldje2evőkanál
sertés darálthús570gramm
1teáskanál
tyúk tojás3darab
vajtök450gramm
zsemlemorzsa100gramm

1. A tök elkészítése

vajtök 450 gramm

A tököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat, és vastagra lereszeljük.

A tök elkészítése

2. Hagyma hozzáadása

hagyma 350 gramm

A lereszelt tökhöz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.

Hagyma hozzáadása

3. Darált hús hozzáadása

sertés darálthús 570 gramm  petrezselyem zöldje 2 evőkanál   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék 1 evőkanál

Hozzáadjuk a darált húst, apróra vágott petrezselyem levelet, sót, borsot.

Darált hús hozzáadása

4. 

finomliszt 100 gramm  zsemlemorzsa 100 gramm  tyúk tojás 3 darab

Beledolgozzuk a lisztet, zsemlemorzsát és a tojást. Jól összekeverjük.

5. Sütés

napraforgó olaj 150 milliliter

Forró olajban kb 5 percig sütjük lefedve, majd megfordítjuk és további 5 percig fedő nélkül sütjük.

Sütés

6. Tálalás

Krumpli vagy zeller pürével tálaljuk.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés