szakacsreceptek.hu

Káposztás fasírozott

    

Finom zöldség fasírt, sajttal és szalonnával ízesítve. Burgonyapürével tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

hagyma 150 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk.

2. 

fehérkáposzta 500 gramm   ½ teáskanál  víz 50 milliliter

A káposztát szintén apróra vágjuk fel és adjuk hozzá a hagymához. Sózzuk meg, és öntsünk alá egy kevés vizet. Állandó keverés mellet 20 percig pirítjuk.

3. 

kifli 3 darab  petrezselyem zöldje

A kifliket kis kockákra szeleteljük, egy mély lábosba helyezzük és összekeverjük az apróra vágott petrezselyem zöldjével.

4. 

tyúk tojás 3 darab  cottage cheese sajt 50 gramm  félkemény sajt, füstölt 100 gramm   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  fokhagyma 2 gerezd

A tojást felverjük és belekeverjük a friss, reszelt, füstölt sajtot. Hozzáadjuk a sót, borsot, köménymagot és a préselt fokhagymát.

5. 

zsírszalonna 150 gramm

A káposztához keverjük az apró kockákra vágott szalonnát.

6. 

sertészsír  zsemlemorzsa

A kiflikhez hozzáadjuk a kihűlt káposztát és az egészet összekeverjük a tojással és a sajttal. A formát kizsírozzuk és meghintjük zsemlemorzsával. Az elkészített masszát a formába tesszük és megnyomkodjuk. Előmelegített sütőben sütjük 60 percig 180 °C.

7. 

Miután megsült, hagyjuk még a formában kihűlni, és óvatosan borítjuk ki.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés