Káposztás fasírozott

Finom zöldség fasírt, sajttal és szalonnával ízesítve. Burgonyapürével tálaljuk.
recept,recept fotó,hagyma,fehérkáposzta,félkemény sajt, füstölt,zsírszalonna,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
cottage cheese sajt | 50 76 | gramm kcal | |
fehérkáposzta | 500 145 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
félkemény sajt, füstölt | 100 ?? | gramm kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
kifli | 3 ?? | darab kcal | |
köménymag, darált | ½ ?? | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
sertészsír | 0 ?? | kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
víz | 50 111 | milliliter kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal | |
zsírszalonna | 150 ?? | gramm kcal |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk.

2.
fehérkáposzta 500 gramm • só ½ teáskanál • víz 50 milliliter
A káposztát szintén apróra vágjuk fel és adjuk hozzá a hagymához. Sózzuk meg, és öntsünk alá egy kevés vizet. Állandó keverés mellet 20 percig pirítjuk.

3.
kifli 3 darab • petrezselyem zöldje
A kifliket kis kockákra szeleteljük, egy mély lábosba helyezzük és összekeverjük az apróra vágott petrezselyem zöldjével.

4.
tyúk tojás 3 darab • cottage cheese sajt 50 gramm • félkemény sajt, füstölt 100 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • fokhagyma 2 gerezd
A tojást felverjük és belekeverjük a friss, reszelt, füstölt sajtot. Hozzáadjuk a sót, borsot, köménymagot és a préselt fokhagymát.


6.
A kiflikhez hozzáadjuk a kihűlt káposztát és az egészet összekeverjük a tojással és a sajttal. A formát kizsírozzuk és meghintjük zsemlemorzsával. Az elkészített masszát a formába tesszük és megnyomkodjuk. Előmelegített sütőben sütjük 60 percig 180 °C.

7.
Miután megsült, hagyjuk még a formában kihűlni, és óvatosan borítjuk ki.

Jó étvágyat!