RECEPTEK

Sós húsos-káposztás bukta.

Sós húsos-káposztás bukta.

A bukta legfinomabb frissen, ezért gyorsan meg kell enni :) Ami bizony nem lesz akkora probléma :)

recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,hagyma,sertés darálthús,kovászos káposzta,Sertéshús,Szezonális receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt500gramm
finomliszt-
friss élesztő20gramm
hagyma120gramm
kovászos káposzta200gramm
kristálycukor¼teáskanál
napraforgó olaj-
piros paprika, őrölt1teáskanál
sertés darálthús400gramm
sertészsír75milliliter
sertészsír1evőkanál
1teáskanál
tyúk tojás1darab
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  kristálycukor ¼ teáskanál  friss élesztő 20 gramm

Tejben egy kevés cukorral kovászt készítünk.

2. 

finomliszt 500 gramm  tyúk tojás 1 darab  sertészsír 75 milliliter   ½ teáskanál

Mérjünk ki egy tálba lisztet, adjunk hozzá tojást, olvasztott zsírt (vagy olajat), sót és a kovászt.

3. 

Dagasszuk ki a tésztát, amelyet takarva hagyunk, meleg helyen, megkelni.

4. Húsos-káposztás töltelék

hagyma 120 gramm  sertészsír 1 evőkanál

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és zsíron megsütjük.

5. 

sertés darálthús 400 gramm   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

Hozzáadunk a darált húst, sózzuk, fűszerezzük és meghintjük borssal. Süssük a húst 5 percig, majd ...

6. 

kovászos káposzta 200 gramm

... adunk hozzá a káposztát. Keverjük össze és pároljuk 15 percig. Hagyjuk kihűlni a tölteléket.

7. A bukta sütése és töltése

finomliszt

A tésztát lisztezett deszkán megfelelő vastagságúra nyújtjuk. Körülbelül 12x12 cm-es négyzetekre vágtuk. Az összes tölteléket egyenletesen osszuk fel a négyzetekre.

8. 

A tölteléket a tésztába csomagoljuk, és bukta formákat készítünk belőle.

9. 

napraforgó olaj

Öntsünk olajat a tepsibe és a zárt oldalával lefelé tegyük bele a buktákat. A buktát széleit kenjük meg olajjal, és nyomjuk össze őket egymás mellé a tepsiben.. Miután az összes buktát beraktuk a tepsibe, hagyjuk őket még 10 percig kelni.

10. 

Előmelegített sütőben sütjük kb 35 percig 180 - 190°C

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés