Sós húsos-káposztás bukta.

A bukta legfinomabb frissen, ezért gyorsan meg kell enni :) Ami bizony nem lesz akkora probléma :)
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,hagyma,sertés darálthús,kovászos káposzta,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
| fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| finomliszt | 500 1735 | gramm kcal | |
| finomliszt | 0 ?? | kcal | |
| friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
| hagyma | 120 53 | gramm kcal | |
| kovászos káposzta | 200 40 | gramm kcal | |
| kristálycukor | ¼ 6 | teáskanál kcal | |
| napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
| piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
| sertés darálthús | 400 1040 | gramm kcal | |
| sertészsír | 75 673 | milliliter kcal | |
| sertészsír | 1 135 | evőkanál kcal | |
| só | 1 0 | teáskanál kcal | |
| tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
| zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1. Tészta
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • kristálycukor ¼ teáskanál • friss élesztő 20 gramm
Tejben egy kevés cukorral kovászt készítünk.

2.
finomliszt 500 gramm • tyúk tojás 1 darab • sertészsír 75 milliliter • só ½ teáskanál
Mérjünk ki egy tálba lisztet, adjunk hozzá tojást, olvasztott zsírt (vagy olajat), sót és a kovászt.

3.
Dagasszuk ki a tésztát, amelyet takarva hagyunk, meleg helyen, megkelni.

4. Húsos-káposztás töltelék
hagyma 120 gramm • sertészsír 1 evőkanál
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és zsíron megsütjük.

5.
sertés darálthús 400 gramm • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
Hozzáadunk a darált húst, sózzuk, fűszerezzük és meghintjük borssal. Süssük a húst 5 percig, majd ...

6.
kovászos káposzta 200 gramm
... adunk hozzá a káposztát. Keverjük össze és pároljuk 15 percig. Hagyjuk kihűlni a tölteléket.

7. A bukta sütése és töltése
A tésztát lisztezett deszkán megfelelő vastagságúra nyújtjuk. Körülbelül 12x12 cm-es négyzetekre vágtuk. Az összes tölteléket egyenletesen osszuk fel a négyzetekre.

8.
A tölteléket a tésztába csomagoljuk, és bukta formákat készítünk belőle.

9.
Öntsünk olajat a tepsibe és a zárt oldalával lefelé tegyük bele a buktákat. A buktát széleit kenjük meg olajjal, és nyomjuk össze őket egymás mellé a tepsiben.. Miután az összes buktát beraktuk a tepsibe, hagyjuk őket még 10 percig kelni.

10.
Előmelegített sütőben sütjük kb 35 percig 180 - 190°C

Jó étvágyat!























