RECEPTEK

Kókuszos bojtocska

Kókuszos bojtocska

Omlós kókuszos karikák lekvárral töltve. A karikák finom krémmel vannak töltve és kókuszreszelékben forgatva. Ideális sütemény karácsonyra.

recept,recept fotó,vaj,vaj,kókusz reszelék,kókusz reszelék,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés-
darás liszt2evőkanál
finomliszt250gramm
kókusz reszelék125gramm
kókusz reszelék-
porcukor3evőkanál
porcukor125gramm
ribizli lekvár-
tojássárgája1darab
vaj330gramm
vaníliacukor20gramm
zsírszegény tej 1,5%170milliliter

 

Recept

1. A tészta elkészítése

vaj 250 gramm  finomliszt 250 gramm  vaníliacukor 10 gramm  kókusz reszelék 125 gramm  tojássárgája 1 darab  porcukor 125 gramm

Puha zsiradékot, lisztet, cukrot, kókuszreszeléket, és tojássárgáját összekeverünk, és tésztává gyúrjuk, amelyet rövid idegig hideg helyen állni hagyjuk.

2. 

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon 0,5cm vastagra nyújtjuk, majd karikákat vágunk belőle.

3. 

A karikákat sütőlapra helyezzük, és 180 °C-on kb. 7 percig sütjük (halvány színű maradjon).

4. 

A megsült kókusz karikákat hűlni hagyjuk.

5. 

ribizli lekvár

A karikákat savanyúbb lekvárral megkenjük és két karikát összeragasztunk.

6. Töltelék elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 170 milliliter  darás liszt 2 evőkanál

Lisztet egy kevés hideg tejben összekeverünk, és a tej másik részébe önjük, majd sűrű kását főzünk.

7. Töltés és díszítés

porcukor 3 evőkanál  vaníliacukor 10 gramm  vaj 80 gramm

A puha vajat cukorral kikeverünk, és lassan hozzákeverjük a kihűlt lisztkását. Sima krémet keverünk belőle, amellyel az összeragasztott karikák tetejét megkenjük.

8. 

kókusz reszelék

A karikákat kókuszreszelékben forgatjuk.

9. 

cukrász öntet, csokoládés

Csokoládémázzal díszítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit