szakacsreceptek.hu

Kétszínű diós sütemény

    

Karácsonyi asztal dísze lehet.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
dió, darált100gramm
finomliszt280gramm
kakaó1.5evőkanál
margarin200gramm
porcukor100gramm
porcukor3evőkanál
tojásfehérje1darab
vaj125gramm
vaníliacukor1darab

1. A tészta elkészítése

finomliszt 280 gramm  porcukor 100 gramm  dió, darált 100 gramm  margarin 200 gramm  tojásfehérje 1 darab

Az összes alapanyagból kidolgozzuk a tésztát.

A tészta elkészítése

2. 

kakaó 1.5 evőkanál

A tésztát két egyforma részre osztjuk, az egyikbe bedolgozzuk a kakaót.

3. 

A dió formát porcukorba mártjuk, belenyomjuk a tésztát és kiborítjuk a sütő lapra.. Ha van elegendő formánk, a tésztát közvetlen benne is süthetjük.

4. Sütés

Zsiradékkal kikent sütőlapon 10-12 percen keresztül, 180°C hőmérsékletnél sütjük.

Sütés

5. A krém elkészítése

porcukor 3 evőkanál  vaníliacukor 1 darab  vaj 125 gramm

A puha növényi zsiradékot vagy a vajat simára keverjük a porcukorral és a vaníliacukorral. Az így elkészített krémmel összeragasztjuk a diócskák barna és a fehér oldalát.

A krém elkészítése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés