Kétszínű diós sütemény

Karácsonyi asztal dísze lehet.
recept,recept fotó,finomliszt,porcukor,porcukor,dió, darált,vaj,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Főzőcske
Adag
40
Adag tömege
23 g
Adag energiatartalma
124 kcal
Az elkészítés ideje
50 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 674 | gramm kcal | |
finomliszt | 280 972 | gramm kcal | |
kakaó | 1.5 46 | evőkanál kcal | |
margarin | 200 1727 | gramm kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
porcukor | 3 117 | evőkanál kcal | |
tojásfehérje | 1 17 | darab kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | darab kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 280 gramm • porcukor 100 gramm • dió, darált 100 gramm • margarin 200 gramm • tojásfehérje 1 darab
Az összes alapanyagból kidolgozzuk a tésztát.


3.
A dió formát porcukorba mártjuk, belenyomjuk a tésztát és kiborítjuk a sütő lapra.. Ha van elegendő formánk, a tésztát közvetlen benne is süthetjük.

4. Sütés
Zsiradékkal kikent sütőlapon 10-12 percen keresztül, 180°C hőmérsékletnél sütjük.

5. A krém elkészítése
porcukor 3 evőkanál • vaníliacukor 1 darab • vaj 125 gramm
A puha növényi zsiradékot vagy a vajat simára keverjük a porcukorral és a vaníliacukorral. Az így elkészített krémmel összeragasztjuk a diócskák barna és a fehér oldalát.

Jó étvágyat!