Pudingos-tejszínes szelet
Lágy tejszínes édesség piskóta alapon :) Az elkészítése nagyon egyszerű. Amennyiben úgy gondolják, hogy 8 adag kevés lesz belőle, duplázzák meg az alapanyag mennyiségég :)
recept,recept fotó,vaníliás puding -por,tejföl (14-18%),habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítés - csokoládés | - | ||
finomliszt | 125 | gramm | |
habfixáló | 1 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
kakaó | 25 | gramm | |
kristálycukor | 140 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
porcukor | 40 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | - | ||
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
víz | 50 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • vaníliás puding -por 40 gramm • kristálycukor 40 gramm
Tejből, pudingporból és cukorból pudingot főzünk. Hagyjuk lehűlni.

2.
tyúk tojás 3 darab • kristálycukor 100 gramm • víz 50 milliliter • napraforgó olaj 50 milliliter
A tojást, cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük.


4.
vaj • rétesliszt • kakaó 25 gramm
A massza felét egy (18x27cm-es) kivajazott és liszttel meghintett sütőlapra önjük. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaót.

5.
Majd a fehér masszára cik-cakban ráöntjük a kakaós masszát.

6.
A kakaós masszára cik-cakban ráöntjük a pudingot.

7.
25 percig 180°C fokon sütjük.



10.
A tejszínhabba belekeverjük a tejfölt.

11.
A tejfölös-tejszínhabos masszát rákenjük a kihűlt piskótalapra.

12.
Szétkenjük és díszítjük csokoládé reszelékkel. Legalább 2 órán át pihentetjük a hűtőben.

13.
A süteményt kivesszük a sütőlapról.

14.
Levágjuk a széleit...

15.
...majd felszeleteljük.

Jó étvágyat!