RECEPTEK

Pudingos-tejszínes szelet

Pudingos-tejszínes szelet

Lágy tejszínes édesség piskóta alapon :) Az elkészítése nagyon egyszerű. Amennyiben úgy gondolják, hogy 8 adag kevés lesz belőle, duplázzák meg az alapanyag mennyiségég :)

recept,recept fotó,vaníliás puding -por,tejföl (14-18%),habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász díszítés - csokoládés-
finomliszt125gramm
habfixáló1csomag
habtejszín (30-33%)200milliliter
kakaó25gramm
kristálycukor140gramm
napraforgó olaj50milliliter
porcukor40gramm
rétesliszt-
sütőpor1teáskanál
tejföl (14-18%)200gramm
tyúk tojás3darab
vaj-
vaníliás puding -por40gramm
víz50milliliter
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  vaníliás puding -por 40 gramm  kristálycukor 40 gramm

Tejből, pudingporból és cukorból pudingot főzünk. Hagyjuk lehűlni.

2. 

tyúk tojás 3 darab  kristálycukor 100 gramm  víz 50 milliliter  napraforgó olaj 50 milliliter

A tojást, cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük.

3. 

finomliszt 125 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és simára keverjük.

4. 

vaj  rétesliszt  kakaó 25 gramm

A massza felét egy (18x27cm-es) kivajazott és liszttel meghintett sütőlapra önjük. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaót.

5. 

Majd a fehér masszára cik-cakban ráöntjük a kakaós masszát.

6. 

A kakaós masszára cik-cakban ráöntjük a pudingot.

7. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

tejföl (14-18%) 200 gramm  porcukor 40 gramm

A tejfölt összekeverjük a cukorral.

9. 

habtejszín (30-33%) 200 milliliter  habfixáló 1 csomag

A tejszínből kemény habot készítünk.

10. 

A tejszínhabba belekeverjük a tejfölt.

11. 

A tejfölös-tejszínhabos masszát rákenjük a kihűlt piskótalapra.

12. 

cukrász díszítés - csokoládés

Szétkenjük és díszítjük csokoládé reszelékkel. Legalább 2 órán át pihentetjük a hűtőben.

13. 

A süteményt kivesszük a sütőlapról.

14. 

Levágjuk a széleit...

15. 

...majd felszeleteljük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit