szakacsreceptek.hu

Mézes krémes

A tradicionális konyha közkedvelt receptje.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 1 h. 15 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Finomliszt290gramm
Finomliszt
Habfixáló16gramm
Habtejszín (30-33%)500milliliter
Kristálycukor150gramm
Méz 50gramm
Porcukor50gramm
Porcukor
Rum2evőkanál
Szódabikarbóna½teáskanál
Tojássárgája3darab
Tyúk tojás1darab
Vaj250gramm
Vaníliás puding -por110gramm
Zsírszegény tej 1,5%1200milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 1000 ml  kristálycukor 150 g

A tejet a cukorral felforraljuk.

2. 

finomliszt 40 g  vaníliás puding -por 110 g  zsírszegény tej 1,5% 200 ml

Tejben lisztet és a pudingport összekeverjük és beleöntjük a forró tejbe. Sűrűre főzzük.

3. 

tojássárgája 2 db

Hozzáadjuk a tojássárgáját és felforraljuk. Egy másik tálba rakjuk és időnkénti keverés mellett szobahőmérsékletre hűtjük.

4. 

finomliszt 250 g  porcukor 50 g  méz  50 g  vaj 50 g  rum 2 EK  szódabikarbóna ½ TK  tyúk tojás 1 db  tojássárgája 1 db

A tálba lisztet szórunk, cukrot, mézet, felvágott vajat, rumot, szódabikarbónát, tojást és tojássárgáját adunk hozzá.

5. 

Tésztát dolgozunk ki.

6. 

finomliszt

A tésztát két felé osztjuk. Az egyik félből sütőpapíron vékony lapot nyújtunk, amelyet kés segítségével kb 35x25cm téglalapra igazítunk. A tésztát nyújtás közben meghintjük liszttel, hogy ne ragadjon a sodrófára.

7. 

A tészta másik felét elkészítjük mint az első felét, majd 12 egyforma részre vágjuk.

8. 

A lapokat sütőlapokra helyezzük a papírral együtt, majd 180°C-on 5 percig sütjük.

9. 

vaj 200 g

A langyos pudingkásába vajat teszünk és krémet készítünk belőle.

10. 

habtejszín (30-33%) 500 ml  habfixáló 16 g

A krémet az első lapra kenjük. A tejszínből kemény habot készítünk és rákenjük a krémre.

11. 

Betakarjuk a kockákra vágott lapocskákkal és néhány órára a hűtőben pihentetjük.

12. 

porcukor

Tálalás előtt szeletekre vágjuk és meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés