Mézes krémes
A tradicionális konyha közkedvelt receptje.
recept,recept fotó,vaníliás puding -por,méz ,vaj,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 290 | gramm | |
finomliszt | - | ||
habfixáló | 16 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
méz | 50 | gramm | |
porcukor | 50 | gramm | |
porcukor | - | ||
rum | 2 | evőkanál | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
tojássárgája | 3 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaníliás puding -por | 110 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 1200 | milliliter |
Recept

2.
finomliszt 40 gramm • vaníliás puding -por 110 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
Tejben lisztet és a pudingport összekeverjük és beleöntjük a forró tejbe. Sűrűre főzzük.

3.
tojássárgája 2 darab
Hozzáadjuk a tojássárgáját és felforraljuk. Egy másik tálba rakjuk és időnkénti keverés mellett szobahőmérsékletre hűtjük.

4.
finomliszt 250 gramm • porcukor 50 gramm • méz 50 gramm • vaj 50 gramm • rum 2 evőkanál • szódabikarbóna ½ teáskanál • tyúk tojás 1 darab • tojássárgája 1 darab
A tálba lisztet szórunk, cukrot, mézet, felvágott vajat, rumot, szódabikarbónát, tojást és tojássárgáját adunk hozzá.

5.
Tésztát dolgozunk ki.

6.
A tésztát két felé osztjuk. Az egyik félből sütőpapíron vékony lapot nyújtunk, amelyet kés segítségével kb 35x25cm téglalapra igazítunk. A tésztát nyújtás közben meghintjük liszttel, hogy ne ragadjon a sodrófára.

7.
A tészta másik felét elkészítjük mint az első felét, majd 12 egyforma részre vágjuk.

8.
A lapokat sütőlapokra helyezzük a papírral együtt, majd 180°C-on 5 percig sütjük.


10.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 16 gramm
A krémet az első lapra kenjük. A tejszínből kemény habot készítünk és rákenjük a krémre.

11.
Betakarjuk a kockákra vágott lapocskákkal és néhány órára a hűtőben pihentetjük.


Jó étvágyat!