RECEPTEK

Mézes krémes

Mézes krémes

A tradicionális konyha közkedvelt receptje.

recept,recept fotó,vaníliás puding -por,méz ,vaj,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt290gramm
finomliszt-
habfixáló16gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
kristálycukor150gramm
méz 50gramm
porcukor50gramm
porcukor-
rum2evőkanál
szódabikarbóna½teáskanál
tojássárgája3darab
tyúk tojás1darab
vaj250gramm
vaníliás puding -por110gramm
zsírszegény tej 1,5%1200milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 1000 milliliter  kristálycukor 150 gramm

A tejet a cukorral felforraljuk.

2. 

finomliszt 40 gramm  vaníliás puding -por 110 gramm  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter

Tejben lisztet és a pudingport összekeverjük és beleöntjük a forró tejbe. Sűrűre főzzük.

3. 

tojássárgája 2 darab

Hozzáadjuk a tojássárgáját és felforraljuk. Egy másik tálba rakjuk és időnkénti keverés mellett szobahőmérsékletre hűtjük.

4. 

finomliszt 250 gramm  porcukor 50 gramm  méz  50 gramm  vaj 50 gramm  rum 2 evőkanál  szódabikarbóna ½ teáskanál  tyúk tojás 1 darab  tojássárgája 1 darab

A tálba lisztet szórunk, cukrot, mézet, felvágott vajat, rumot, szódabikarbónát, tojást és tojássárgáját adunk hozzá.

5. 

Tésztát dolgozunk ki.

6. 

finomliszt

A tésztát két felé osztjuk. Az egyik félből sütőpapíron vékony lapot nyújtunk, amelyet kés segítségével kb 35x25cm téglalapra igazítunk. A tésztát nyújtás közben meghintjük liszttel, hogy ne ragadjon a sodrófára.

7. 

A tészta másik felét elkészítjük mint az első felét, majd 12 egyforma részre vágjuk.

8. 

A lapokat sütőlapokra helyezzük a papírral együtt, majd 180°C-on 5 percig sütjük.

9. 

vaj 200 gramm

A langyos pudingkásába vajat teszünk és krémet készítünk belőle.

10. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 16 gramm

A krémet az első lapra kenjük. A tejszínből kemény habot készítünk és rákenjük a krémre.

11. 

Betakarjuk a kockákra vágott lapocskákkal és néhány órára a hűtőben pihentetjük.

12. 

porcukor

Tálalás előtt szeletekre vágjuk és meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit