RECEPTEK

Pampuska eper krémmel

Pampuska eper krémmel

Egy recept finom édes pampuskára leveles tésztából, túró, mascarponesajt és eper krémmel.

recept,recept fotó,leveles tészta,habtejszín (30-33%),mascarpone,eper,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromhéj1teáskanál
eper150gramm
habfixáló1darab
habtejszín (30-33%)250gramm
leveles tészta500gramm
mascarpone250gramm
porcukor2evőkanál
porcukor1teáskanál

 

Recept

1. 

leveles tészta 500 gramm

A leveles tésztát 4 mm vastagra nyújtjuk. 10 cm átmérőjű karikákat szaggatunk ki belőle és sütő papírral bélelt sütőlapra helyezzük el.

2. 

10 - 15 percig 170°C fokon sütjük.

3. 

habtejszín (30-33%) 250 gramm

A tejszínből kemény habot készítünk.

4. 

mascarpone 250 gramm  habfixáló 1 darab  citromhéj 1 teáskanál  eper 150 gramm  porcukor 2 evőkanál

Hozzáadjuk a mascarpone sajtot, cukrot, habfixálót, citrom héjat és a szeletelt epreket.

5. 

Összekeverjük és így a krém szép rózsaszínű lesz az epertől.

6. 

porcukor 1 teáskanál

A kihűlt pampuskákat félbevágjuk és megtöltjük a krémmel. Porcukorral meghintjük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés