szakacsreceptek.hu

Pampuska eper krémmel

Pampuska eper krémmel

    

Egy recept finom édes pampuskára leveles tésztából, túró, mascarponesajt és eper krémmel.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citromhéj1teáskanál
eper150gramm
habfixáló1darab
habtejszín (30-33%)250gramm
leveles tészta500gramm
mascarpone250gramm
porcukor2evőkanál
porcukor1teáskanál

1. 

leveles tészta 500 gramm

A leveles tésztát 4 mm vastagra nyújtjuk. 10 cm átmérőjű karikákat szaggatunk ki belőle és sütő papírral bélelt sütőlapra helyezzük el.

2. 

10 - 15 percig 170°C fokon sütjük.

3. 

habtejszín (30-33%) 250 gramm

A tejszínből kemény habot készítünk.

4. 

mascarpone 250 gramm  habfixáló 1 darab  citromhéj 1 teáskanál  eper 150 gramm  porcukor 2 evőkanál

Hozzáadjuk a mascarpone sajtot, cukrot, habfixálót, citrom héjat és a szeletelt epreket.

5. 

Összekeverjük és így a krém szép rózsaszínű lesz az epertől.

6. 

porcukor 1 teáskanál

A kihűlt pampuskákat félbevágjuk és megtöltjük a krémmel. Porcukorral meghintjük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés