Pampuska eper krémmel

Egy recept finom édes pampuskára leveles tésztából, túró, mascarponesajt és eper krémmel.
recept,recept fotó,leveles tészta,habtejszín (30-33%),mascarpone,eper,Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 4 | teáskanál kcal | |
eper | 150 65 | gramm kcal | |
habfixáló | 1 ?? | darab kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | gramm kcal | |
leveles tészta | 500 2000 | gramm kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramm kcal | |
porcukor | 2 78 | evőkanál kcal | |
porcukor | 1 20 | teáskanál kcal |
Recept
1.
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát 4 mm vastagra nyújtjuk. 10 cm átmérőjű karikákat szaggatunk ki belőle és sütő papírral bélelt sütőlapra helyezzük el.
2.
10 - 15 percig 170°C fokon sütjük.


4.
mascarpone 250 gramm • habfixáló 1 darab • citromhéj 1 teáskanál • eper 150 gramm • porcukor 2 evőkanál
Hozzáadjuk a mascarpone sajtot, cukrot, habfixálót, citrom héjat és a szeletelt epreket.

5.
Összekeverjük és így a krém szép rózsaszínű lesz az epertől.

6.
porcukor 1 teáskanál
A kihűlt pampuskákat félbevágjuk és megtöltjük a krémmel. Porcukorral meghintjük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!