szakacsreceptek.hu

Mákos krémes

Kitűnő mákos krémes. Az elkészítése egyszerű és gyors és a mákos süteményeket kedvelők biztosan imádni fogják.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 50 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

leveles tészta 275 g

A rétes tésztát a sütőpapíron kinyújtjuk (40x24 cm). A papírral együtt ráhelyezzük a sütőlapra és egy villával megszurkáljuk.

2. 

20 percig 200°C fokon sütjük.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 ml  kristálycukor 100 g  őrölt mák 100 g

Tejben cukrot és mákot 10 percig főzzük.

4. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 ml  vaníliás puding -por 74 g

A tejben pudingport keverünk szét....

5. 

...és bele öntjük a mákos tejbe. Sűrűre főzzük és hideg vízfürdőben lehűtjük.

6. 

vaj 120 g  vaníliacukor 20 g

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

7. 

Hozzáadjuk a mákos pudinghoz.

8. 

A leveles tésztát félbevágjuk. Az egyik felére rákenjük a mákos tölteléket.

9. 

habtejszín (30-33%) 400 ml  habfixáló 2 cs

A tejszínből kemény habot készítünk.

10. 

Rákenjük a mákos krémre és 24 órára hűtőbe helyezzük.

11. 

csokoládé

A tészta másik felére csokoládét öntünk. Ha kemény lesz kockákra szeleteljük.

12. 

Tálalás előtt a krémest ugyan olyan kockákra szeleteljük mint a csokoládés tésztát.

13. 

Minden kémesre rá helyezzük a csokoládés kockát és máris fogyasztatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés