RECEPTEK

Mákos krémes

Mákos krémes

Kitűnő mákos krémes. Az elkészítése egyszerű és gyors és a mákos süteményeket kedvelők biztosan imádni fogják.

recept,recept fotó,leveles tészta,őrölt mák,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé-
habfixáló2csomag
habtejszín (30-33%)400milliliter
kristálycukor100gramm
leveles tészta275gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%600milliliter
vaj120gramm
vaníliacukor20gramm
vaníliás puding -por74gramm
őrölt mák100gramm

 

Recept

1. 

leveles tészta 275 gramm

A rétes tésztát a sütőpapíron kinyújtjuk (40x24 cm). A papírral együtt ráhelyezzük a sütőlapra és egy villával megszurkáljuk.

2. 

20 percig 200°C fokon sütjük.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter  kristálycukor 100 gramm  őrölt mák 100 gramm

Tejben cukrot és mákot 10 percig főzzük.

4. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  vaníliás puding -por 74 gramm

A tejben pudingport keverünk szét....

5. 

...és bele öntjük a mákos tejbe. Sűrűre főzzük és hideg vízfürdőben lehűtjük.

6. 

vaj 120 gramm  vaníliacukor 20 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

7. 

Hozzáadjuk a mákos pudinghoz.

8. 

A leveles tésztát félbevágjuk. Az egyik felére rákenjük a mákos tölteléket.

9. 

habtejszín (30-33%) 400 milliliter  habfixáló 2 csomag

A tejszínből kemény habot készítünk.

10. 

Rákenjük a mákos krémre és 24 órára hűtőbe helyezzük.

11. 

csokoládé

A tészta másik felére csokoládét öntünk. Ha kemény lesz kockákra szeleteljük.

12. 

Tálalás előtt a krémest ugyan olyan kockákra szeleteljük mint a csokoládés tésztát.

13. 

Minden kémesre rá helyezzük a csokoládés kockát és máris fogyasztatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés