Mákos krémes
Kitűnő mákos krémes. Az elkészítése egyszerű és gyors és a mákos süteményeket kedvelők biztosan imádni fogják.
recept,recept fotó,leveles tészta,őrölt mák,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
habfixáló | 2 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 400 | milliliter | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 600 | milliliter | |
vaj | 120 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
vaníliás puding -por | 74 | gramm | |
őrölt mák | 100 | gramm |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm
A rétes tésztát a sütőpapíron kinyújtjuk (40x24 cm). A papírral együtt ráhelyezzük a sütőlapra és egy villával megszurkáljuk.
2.
20 percig 200°C fokon sütjük.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter • kristálycukor 100 gramm • őrölt mák 100 gramm
Tejben cukrot és mákot 10 percig főzzük.
4.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • vaníliás puding -por 74 gramm
A tejben pudingport keverünk szét....
5.
...és bele öntjük a mákos tejbe. Sűrűre főzzük és hideg vízfürdőben lehűtjük.
7.
Hozzáadjuk a mákos pudinghoz.
8.
A leveles tésztát félbevágjuk. Az egyik felére rákenjük a mákos tölteléket.
10.
Rákenjük a mákos krémre és 24 órára hűtőbe helyezzük.
12.
Tálalás előtt a krémest ugyan olyan kockákra szeleteljük mint a csokoládés tésztát.
13.
Minden kémesre rá helyezzük a csokoládés kockát és máris fogyasztatjuk.
Jó étvágyat!