Sajttorta
Recept, a ma már egész világon elhíresült túrós süteményre.
recept,recept fotó,vajas száraz keksz,tyúk tojás,mascarpone,túró, zsírszegény,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 | teáskanál | |
citromlé | 1 | evőkanál | |
kristálycukor | 140 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
túró, zsírszegény | 250 | gramm | |
vaj | 75 | gramm | |
vajas száraz keksz | 140 | gramm | |
vaníliacukor | 36 | gramm | |
vaníliás puding -por | 2 | evőkanál |
Recept
1. A korpusz elkészítése
vajas száraz keksz 140 gramm
A száraz kekszet összemorzsoljuk,a konyhai robotgép vagy a konyhai sodrófa segítségével.
3.
Az alaposan összegyúrt masszát a vajjal kikent formába (átmérő cca. 20cm) nyomkodjuk.
4. A töltelék elkészítése
tyúk tojás 3 darab • mascarpone 250 gramm • túró, zsírszegény 250 gramm • kristálycukor 140 gramm • vaníliacukor 36 gramm • citromhéj 1 teáskanál • citromlé 1 evőkanál • só 1 csipet • vaníliás puding -por 2 evőkanál
Egy nagyobb tálba tojást, mascarpone sajtot, finom túrót, citrom levét, reszelt citromhéját, sót és pudingot rakunk
5.
Megkeverjük.
6.
A tölteléket ráöntjük a kekszes tésztára.
7.
Elő melegített sütőben 10 percen keresztül sütjük a legmagasabb fokon, ezután a fokozatot lecsökkentjük a minimumra, majd további 50-60 percig sütjük. Miután megsült a sajttorta közepe félig folyékonynak fog tűnni, viszont a lehűlés után fokozatosan megkeményedik.l Hagyjuk szobahőmérsékletnél kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe a következő napra. Így meggátoljuk a torta megrepedezését és jobban tudjuk majd szeletelni.
Jó étvágyat!