szakacsreceptek.hu

Sajttorta

Recept, a ma már egész világon elhíresült túrós süteményre.

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 1 h. 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Citromhéj1teáskanál
Citromlé1evőkanál
Háztartási keksz140gramm
Kristálycukor140gramm
Mascarpone250gramm
1csipet
Tyúk tojás3darab
Túró, zsírszegény250gramm
Vaj75gramm
Vaníliacukor36gramm
Vaníliás puding -por2evőkanál

1. A korpusz elkészítése

háztartási keksz 140 g

A száraz kekszet összemorzsoljuk,a konyhai robotgép vagy a konyhai sodrófa segítségével.

A korpusz elkészítése

2. 

vaj 75 g

Összekeverjük olvasztott vajjal.

3. 

Az alaposan összegyúrt masszát a vajjal kikent formába (átmérő cca. 20cm) nyomkodjuk.

4. A töltelék elkészítése

tyúk tojás 3 db  mascarpone 250 g  túró, zsírszegény 250 g  kristálycukor 140 g  vaníliacukor 36 g  citromhéj 1 TK  citromlé 1 EK   1 csipet  vaníliás puding -por 2 EK

Egy nagyobb tálba tojást, mascarpone sajtot, finom túrót, citrom levét, reszelt citromhéját, sót és pudingot rakunk

A töltelék elkészítése

5. 

Megkeverjük.

6. 

A tölteléket ráöntjük a kekszes tésztára.

7. 

Elő melegített sütőben 10 percen keresztül sütjük a legmagasabb fokon, ezután a fokozatot lecsökkentjük a minimumra, majd további 50-60 percig sütjük. Miután megsült a sajttorta közepe félig folyékonynak fog tűnni, viszont a lehűlés után fokozatosan megkeményedik.l Hagyjuk szobahőmérsékletnél kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe a következő napra. Így meggátoljuk a torta megrepedezését és jobban tudjuk majd szeletelni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés