szakacsreceptek.hu

Sajttorta

    

Recept, a ma már egész világon elhíresült túrós süteményre.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
citromhéj1teáskanál
citromlé1evőkanál
kristálycukor140gramm
mascarpone250gramm
1csipet
tyúk tojás3darab
túró, zsírszegény250gramm
vaj75gramm
vajas száraz keksz140gramm
vaníliacukor36gramm
vaníliás puding -por2evőkanál

1. A korpusz elkészítése

vajas száraz keksz 140 gramm

A száraz kekszet összemorzsoljuk,a konyhai robotgép vagy a konyhai sodrófa segítségével.

A korpusz elkészítése

2. 

vaj 75 gramm

Összekeverjük olvasztott vajjal.

3. 

Az alaposan összegyúrt masszát a vajjal kikent formába (átmérő cca. 20cm) nyomkodjuk.

4. A töltelék elkészítése

tyúk tojás 3 darab  mascarpone 250 gramm  túró, zsírszegény 250 gramm  kristálycukor 140 gramm  vaníliacukor 36 gramm  citromhéj 1 teáskanál  citromlé 1 evőkanál   1 csipet  vaníliás puding -por 2 evőkanál

Egy nagyobb tálba tojást, mascarpone sajtot, finom túrót, citrom levét, reszelt citromhéját, sót és pudingot rakunk

A töltelék elkészítése

5. 

Megkeverjük.

6. 

A tölteléket ráöntjük a kekszes tésztára.

7. 

Elő melegített sütőben 10 percen keresztül sütjük a legmagasabb fokon, ezután a fokozatot lecsökkentjük a minimumra, majd további 50-60 percig sütjük. Miután megsült a sajttorta közepe félig folyékonynak fog tűnni, viszont a lehűlés után fokozatosan megkeményedik.l Hagyjuk szobahőmérsékletnél kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe a következő napra. Így meggátoljuk a torta megrepedezését és jobban tudjuk majd szeletelni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés