RECEPTEK

Kávés-kókuszos szeletek

Kávés-kókuszos szeletek

Krémes szeletek gazdag töltelékkel a kávé és kókusz imádóknak.

recept,recept fotó,kókusz reszelék,kávélikőr,habtejszín (30-33%),mascarpone,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete kávé- instant5teáskanál
habfixáló-
habtejszín (30-33%)250milliliter
kávélikőr3evőkanál
kókusz reszelék100gramm
mandulaszirom-
mascarpone250gramm
porcukor330gramm
ribizli lekvár2evőkanál
rétesliszt50gramm
rétesliszt-
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje7darab
vaj200gramm
vaj-
vaníliacukor10gramm
vaníliás puding -por60gramm
zsírszegény tej 1,5%400milliliter

 

Recept

1. Kókuszos tortalap

tojásfehérje 7 darab  porcukor 150 gramm

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, és cukrot adunk hozzá.

2. 

kókusz reszelék 100 gramm  rétesliszt 50 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Lassan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és sütőporral kevert lisztet.

3. 

vaj  rétesliszt

Egy (25x25cm) kivajazott sütőformát meghintünk liszttel. Beleöntjük a kókuszos tésztát és szétkenjük. Előmelegített sütőben 160°C-on 40 percig sütjük.

4. 

ribizli lekvár 2 evőkanál

Miután a tortalap kihűlt, megkenjük lekvárral és állni hagyjuk.

5. Kávés krém

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  fekete kávé- instant 3 teáskanál  vaníliacukor 10 gramm  vaníliás puding -por 60 gramm

Tejben kávét, cukrot, és vanília pudingot keverünk szét. Sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.

6. 

vaj 200 gramm  porcukor 150 gramm

A vajat a cukorral jól kikeverjük.

7. 

kávélikőr 3 evőkanál

A vajhoz könnyedén hozzáadjuk a pudingot, majd kávélikőrt keverünk hozzá. A likőr helyett használhatunk rumot is, amelyben instant kávét olvasztunk fel.

8. 

A krémet rávisszük a tortalapra és egyenletesen szétkenjük. Hagyjuk alaposan megkeményedni. Ideális ha egész éjszakára, és akkor a tortalap jól megpuhul.

9. Cappuccinós tejszínes krém

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló

A tejszínt fixálóval keményre felverjük.

10. 

fekete kávé- instant 2 teáskanál  porcukor 30 gramm  mascarpone 250 gramm

A kávét és a cukrot ledaráljuk és belekeverjük a tejszínhabba. Mascarponet is keverünk bele.

11. 

A krémet egy cukrász zacskóba töltjük.

12. Díszítés

mandulaszirom

A süteményt tejszínnel kidíszítjük és megszórjuk mandula szirmokkal.

13. 

Felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit