szakacsreceptek.hu

Kávés-kókuszos szeletek

    

Krémes szeletek gazdag töltelékkel a kávé és kókusz imádóknak.

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Kókuszos tortalap

tojásfehérje 7 darab  porcukor 150 gramm

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, és cukrot adunk hozzá.

Kókuszos tortalap

2. 

kókusz reszelék 100 gramm  rétesliszt 50 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Lassan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és sütőporral kevert lisztet.

3. 

vaj  rétesliszt

Egy (25x25cm) kivajazott sütőformát meghintünk liszttel. Beleöntjük a kókuszos tésztát és szétkenjük. Előmelegített sütőben 160°C-on 40 percig sütjük.

4. 

ribizli lekvár 2 evőkanál

Miután a tortalap kihűlt, megkenjük lekvárral és állni hagyjuk.

5. Kávés krém

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  fekete kávé- instant 3 teáskanál  vaníliacukor 10 gramm  vaníliás puding -por 60 gramm

Tejben kávét, cukrot, és vanília pudingot keverünk szét. Sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.

Kávés krém

6. 

vaj 200 gramm  porcukor 150 gramm

A vajat a cukorral jól kikeverjük.

7. 

kávélikőr 3 evőkanál

A vajhoz könnyedén hozzáadjuk a pudingot, majd kávélikőrt keverünk hozzá. A likőr helyett használhatunk rumot is, amelyben instant kávét olvasztunk fel.

8. 

A krémet rávisszük a tortalapra és egyenletesen szétkenjük. Hagyjuk alaposan megkeményedni. Ideális ha egész éjszakára, és akkor a tortalap jól megpuhul.

9. Cappuccinós tejszínes krém

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló

A tejszínt fixálóval keményre felverjük.

Cappuccinós tejszínes krém

10. 

fekete kávé- instant 2 teáskanál  porcukor 30 gramm  mascarpone 250 gramm

A kávét és a cukrot ledaráljuk és belekeverjük a tejszínhabba. Mascarponet is keverünk bele.

11. 

A krémet egy cukrász zacskóba töltjük.

12. Díszítés

mandulaszirom

A süteményt tejszínnel kidíszítjük és megszórjuk mandula szirmokkal.

Díszítés

13. 

Felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés