Kávés-kókuszos szeletek

Krémes szeletek gazdag töltelékkel a kávé és kókusz imádóknak.
recept,recept fotó,kókusz reszelék,kávélikőr,habtejszín (30-33%),mascarpone,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete kávé- instant | 5 71 | teáskanál kcal | |
habfixáló | 0 ?? | kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kávélikőr | 3 148 | evőkanál kcal | |
kókusz reszelék | 100 693 | gramm kcal | |
mandulaszirom | 0 ?? | kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramm kcal | |
porcukor | 330 1281 | gramm kcal | |
ribizli lekvár | 2 57 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 50 178 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 7 118 | darab kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaníliacukor | 10 37 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 60 213 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 192 | milliliter kcal |
Recept
1. Kókuszos tortalap
tojásfehérje 7 darab • porcukor 150 gramm
Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, és cukrot adunk hozzá.

2.
kókusz reszelék 100 gramm • rétesliszt 50 gramm • sütőpor 1 teáskanál
Lassan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és sütőporral kevert lisztet.

3.
Egy (25x25cm) kivajazott sütőformát meghintünk liszttel. Beleöntjük a kókuszos tésztát és szétkenjük. Előmelegített sütőben 160°C-on 40 percig sütjük.


5. Kávés krém
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • fekete kávé- instant 3 teáskanál • vaníliacukor 10 gramm • vaníliás puding -por 60 gramm
Tejben kávét, cukrot, és vanília pudingot keverünk szét. Sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.

7.
kávélikőr 3 evőkanál
A vajhoz könnyedén hozzáadjuk a pudingot, majd kávélikőrt keverünk hozzá. A likőr helyett használhatunk rumot is, amelyben instant kávét olvasztunk fel.

8.
A krémet rávisszük a tortalapra és egyenletesen szétkenjük. Hagyjuk alaposan megkeményedni. Ideális ha egész éjszakára, és akkor a tortalap jól megpuhul.

9. Cappuccinós tejszínes krém
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló
A tejszínt fixálóval keményre felverjük.

10.
fekete kávé- instant 2 teáskanál • porcukor 30 gramm • mascarpone 250 gramm
A kávét és a cukrot ledaráljuk és belekeverjük a tejszínhabba. Mascarponet is keverünk bele.

11.
A krémet egy cukrász zacskóba töltjük.


13.
Felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!