Csokoládés banános sütés nélküli kocka

recept,recept fotó,piskóta, hosszú,főzőcsokoládé,habtejszín (30-33%),mascarpone,mirelit málna,Sütemények,Sütés nélküli
Sütemények
Főzőcske
Adag
20
Adag tömege
129 g
Adag energiatartalma
338 kcal
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 4 342 | darab kcal | |
főzőcsokoládé | 350 1754 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 400 1244 | milliliter kcal | |
habtejszín (30-33%) | 3 140 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
mascarpone | 500 1935 | gramm kcal | |
mirelit málna | 500 250 | gramm kcal | |
piskóta, hosszú | 100 382 | gramm kcal | |
porcukor | 2 78 | evőkanál kcal | |
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom | 250 425 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 24 87 | gramm kcal |
Recept
1.
mirelit málna 500 gramm • kristálycukor 2 evőkanál
A málnát és a cukrot egy kisebb lábasban rövid ideig főzzük, hogy a víz elpárologjon. Majd hagyjuk kihűlni.


3.
A piskótákra egyenletesen ráöntjük a málna öntetet, és szétkenjük. A málnát hagyjuk teljesen kihűlni.


5.
habtejszín (30-33%) 400 milliliter • vaníliacukor 24 gramm • porcukor 2 evőkanál • mascarpone 500 gramm • túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm
Egy tálban habosra keverjük a tejszínt, cukrot, mascarponet és a túrót. Állandó keverés mellett egyenletesen hozzákeverjük a kihűlt csokoládét. Lágy csokoládékrémet készítünk.


7.
A banán tetejére ráöntjük a krém másik felét, egyenletesen szétkenjük, és hűtőbe rakjuk.

8.
főzőcsokoládé 50 gramm • habtejszín (30-33%) 3 evőkanál
Közben vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, és a fantáziánk szerint elkészített öntettel díszítjük a desszert tetejét. Újra hűtőbe rakjuk legalább 2 órára.

Jó étvágyat!