szakacsreceptek.hu

Banános-csokoládés kocka

    

Kitűnő sütemény lágy piskótatésztából, banánnal és csokoládé krémmel töltve, tejszínes csokoládés mázzal.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
banán6darab
finomliszt8evőkanál
főzőcsokoládé100gramm
habtejszín (30-33%)100gramm
kakaó2evőkanál
kristálycukor8evőkanál
kristálycukor150gramm
margarin100gramm
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor100gramm
rétesliszt2evőkanál
sütőpor½csomag
tejpor100gramm
tyúk tojás11darab
vaj250gramm
vaníliacukor1darab

1. 

tyúk tojás 8 darab  kristálycukor 8 evőkanál  vaníliacukor 1 darab  napraforgó olaj 2 evőkanál  finomliszt 8 evőkanál  sütőpor ½ csomag

Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgáját összekeverjük a kristálycukorral, vaníliacukorral, hozzáadjuk az olajat, lisztet a sütőporral, a végén óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot. A tésztát kiöntjük a zsiradékkal megkent és lisztel meghintett sütő lapra és az előre melegített sütőben, 180-200 °C sütjük. kb 10 percen keresztül.

2. 

banán 6 darab

Miután a piskóta megsült kiborítjuk és hagyjuk kihűlni. A banánokat hosszában félbe vágjuk, és ráhelyezzük a piskóta lapra..

3. A krém elkészítése

tyúk tojás 3 darab  kristálycukor 150 gramm  rétesliszt 2 evőkanál  kakaó 2 evőkanál

Egy tálkába tojást, cukrot, lisztet és kakaót teszünk és gőzfürdő felet kevergetjük addig amíg a massza sűrű lesz.Hűlni hagyjuk.

A krém elkészítése

4. 

vaj 250 gramm

A masszához hozzáadjuk a puha vajat és a krémet elektromos habverővel simára keverjük.

5. 

A krémet egyenletesen rákenjük a banánokra. Rendesen szétkenjük a tetején és hűtőbe rakjuk.

6. Az máz elkészítése

főzőcsokoládé 100 gramm  habtejszín (30-33%) 100 gramm

Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét hozzáöntjük a tejszínt és addig kevergetjük amíg a máz sűrűbb lesz.

Az máz elkészítése

7. 

A csokoládé mázat ráöntjük a süteményre és hűvös helyre helyezzük.

8. 

porcukor 100 gramm  margarin 100 gramm  tejpor 100 gramm

A süteményt kockákra vágjuk. Díszíthetjük szívecskékkel, amelyeket marcipánból vágunk ki formák segítségével és amelyeket félkész termékként is meg lehet vásárolni,vagy elkészítünk egy saját hamis marcipánt a következő módon: szárított tejből,porcukorból és növényi zsiradékból kidolgozunk egy keményebb anyagot, amelyet hengerelünk, és már vághatjuk is belőle a díszítéseket.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés