Banános-csokoládés kocka

Kitűnő sütemény lágy piskótatésztából, banánnal és csokoládé krémmel töltve, tejszínes csokoládés mázzal.
recept,recept fotó,banán,vaj,kakaó,főzőcsokoládé,habtejszín (30-33%),tejpor,Sütemények,Valentín napi
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 6 513 | darab kcal | |
finomliszt | 8 417 | evőkanál kcal | |
főzőcsokoládé | 100 501 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 100 311 | gramm kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 8 483 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 150 603 | gramm kcal | |
margarin | 100 864 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
rétesliszt | 2 107 | evőkanál kcal | |
sütőpor | ½ ?? | csomag kcal | |
tejpor | 100 360 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 11 968 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | darab kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 8 darab • kristálycukor 8 evőkanál • vaníliacukor 1 darab • napraforgó olaj 2 evőkanál • finomliszt 8 evőkanál • sütőpor ½ csomag
Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgáját összekeverjük a kristálycukorral, vaníliacukorral, hozzáadjuk az olajat, lisztet a sütőporral, a végén óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot. A tésztát kiöntjük a zsiradékkal megkent és lisztel meghintett sütő lapra és az előre melegített sütőben, 180-200 °C sütjük. kb 10 percen keresztül.

2.
banán 6 darab
Miután a piskóta megsült kiborítjuk és hagyjuk kihűlni. A banánokat hosszában félbe vágjuk, és ráhelyezzük a piskóta lapra..

3. A krém elkészítése
tyúk tojás 3 darab • kristálycukor 150 gramm • rétesliszt 2 evőkanál • kakaó 2 evőkanál
Egy tálkába tojást, cukrot, lisztet és kakaót teszünk és gőzfürdő felet kevergetjük addig amíg a massza sűrű lesz.Hűlni hagyjuk.

4.
vaj 250 gramm
A masszához hozzáadjuk a puha vajat és a krémet elektromos habverővel simára keverjük.

5.
A krémet egyenletesen rákenjük a banánokra. Rendesen szétkenjük a tetején és hűtőbe rakjuk.

6. Az máz elkészítése
főzőcsokoládé 100 gramm • habtejszín (30-33%) 100 gramm
Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét hozzáöntjük a tejszínt és addig kevergetjük amíg a máz sűrűbb lesz.

7.
A csokoládé mázat ráöntjük a süteményre és hűvös helyre helyezzük.

8.
porcukor 100 gramm • margarin 100 gramm • tejpor 100 gramm
A süteményt kockákra vágjuk. Díszíthetjük szívecskékkel, amelyeket marcipánból vágunk ki formák segítségével és amelyeket félkész termékként is meg lehet vásárolni,vagy elkészítünk egy saját hamis marcipánt a következő módon: szárított tejből,porcukorból és növényi zsiradékból kidolgozunk egy keményebb anyagot, amelyet hengerelünk, és már vághatjuk is belőle a díszítéseket.

Jó étvágyat!