Banános-csokoládés kocka
Kitűnő sütemény lágy piskótatésztából, banánnal és csokoládé krémmel töltve, tejszínes csokoládés mázzal.
recept,recept fotó,banán,vaj,kakaó,főzőcsokoládé,habtejszín (30-33%),tejpor,Sütemények,Valentín napi
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 6 | darab | |
finomliszt | 8 | evőkanál | |
főzőcsokoládé | 100 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 100 | gramm | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 8 | evőkanál | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
margarin | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
porcukor | 100 | gramm | |
rétesliszt | 2 | evőkanál | |
sütőpor | ½ | csomag | |
tejpor | 100 | gramm | |
tyúk tojás | 11 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | darab |
Recept
1.
tyúk tojás 8 darab • kristálycukor 8 evőkanál • vaníliacukor 1 darab • napraforgó olaj 2 evőkanál • finomliszt 8 evőkanál • sütőpor ½ csomag
Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgáját összekeverjük a kristálycukorral, vaníliacukorral, hozzáadjuk az olajat, lisztet a sütőporral, a végén óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot. A tésztát kiöntjük a zsiradékkal megkent és lisztel meghintett sütő lapra és az előre melegített sütőben, 180-200 °C sütjük. kb 10 percen keresztül.
2.
banán 6 darab
Miután a piskóta megsült kiborítjuk és hagyjuk kihűlni. A banánokat hosszában félbe vágjuk, és ráhelyezzük a piskóta lapra..
3. A krém elkészítése
tyúk tojás 3 darab • kristálycukor 150 gramm • rétesliszt 2 evőkanál • kakaó 2 evőkanál
Egy tálkába tojást, cukrot, lisztet és kakaót teszünk és gőzfürdő felet kevergetjük addig amíg a massza sűrű lesz.Hűlni hagyjuk.
4.
vaj 250 gramm
A masszához hozzáadjuk a puha vajat és a krémet elektromos habverővel simára keverjük.
5.
A krémet egyenletesen rákenjük a banánokra. Rendesen szétkenjük a tetején és hűtőbe rakjuk.
6. Az máz elkészítése
főzőcsokoládé 100 gramm • habtejszín (30-33%) 100 gramm
Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét hozzáöntjük a tejszínt és addig kevergetjük amíg a máz sűrűbb lesz.
7.
A csokoládé mázat ráöntjük a süteményre és hűvös helyre helyezzük.
8.
porcukor 100 gramm • margarin 100 gramm • tejpor 100 gramm
A süteményt kockákra vágjuk. Díszíthetjük szívecskékkel, amelyeket marcipánból vágunk ki formák segítségével és amelyeket félkész termékként is meg lehet vásárolni,vagy elkészítünk egy saját hamis marcipánt a következő módon: szárított tejből,porcukorból és növényi zsiradékból kidolgozunk egy keményebb anyagot, amelyet hengerelünk, és már vághatjuk is belőle a díszítéseket.
Jó étvágyat!