szakacsreceptek.hu

Banános-csokoládés kocka

     

Kitűnő sütemény lágy piskótatésztából, banánnal és csokoládé krémmel töltve, tejszínes csokoládés mázzal.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
Banán6darab
Finomliszt8evőkanál
Főzőcsokoládé100gramm
Habtejszín (30-33%)100gramm
Kakaó2evőkanál
Kristálycukor8evőkanál
Kristálycukor150gramm
Margarin100gramm
Napraforgó olaj2evőkanál
Porcukor100gramm
Rétesliszt2evőkanál
Sütőpor½csomag
Tejpor100gramm
Tyúk tojás11darab
Vaj250gramm
Vaníliacukor1darab

1. 

tyúk tojás 8 db  kristálycukor 8 EK  vaníliacukor 1 db  napraforgó olaj 2 EK  finomliszt 8 EK  sütőpor ½ cs

Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgáját összekeverjük a kristálycukorral, vaníliacukorral, hozzáadjuk az olajat, lisztet a sütőporral, a végén óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot. A tésztát kiöntjük a zsiradékkal megkent és lisztel meghintett sütő lapra és az előre melegített sütőben, 180-200 °C sütjük. kb 10 percen keresztül.

2. 

banán 6 db

Miután a piskóta megsült kiborítjuk és hagyjuk kihűlni. A banánokat hosszában félbe vágjuk, és ráhelyezzük a piskóta lapra..

3. A krém elkészítése

tyúk tojás 3 db  kristálycukor 150 g  rétesliszt 2 EK  kakaó 2 EK

Egy tálkába tojást, cukrot, lisztet és kakaót teszünk és gőzfürdő felet kevergetjük addig amíg a massza sűrű lesz.Hűlni hagyjuk.

A krém elkészítése

4. 

vaj 250 g

A masszához hozzáadjuk a puha vajat és a krémet elektromos habverővel simára keverjük.

5. 

A krémet egyenletesen rákenjük a banánokra. Rendesen szétkenjük a tetején és hűtőbe rakjuk.

6. Az máz elkészítése

főzőcsokoládé 100 g  habtejszín (30-33%) 100 g

Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét hozzáöntjük a tejszínt és addig kevergetjük amíg a máz sűrűbb lesz.

Az máz elkészítése

7. 

A csokoládé mázat ráöntjük a süteményre és hűvös helyre helyezzük.

8. 

porcukor 100 g  margarin 100 g  tejpor 100 g

A süteményt kockákra vágjuk. Díszíthetjük szívecskékkel, amelyeket marcipánból vágunk ki formák segítségével és amelyeket félkész termékként is meg lehet vásárolni,vagy elkészítünk egy saját hamis marcipánt a következő módon: szárított tejből,porcukorból és növényi zsiradékból kidolgozunk egy keményebb anyagot, amelyet hengerelünk, és már vághatjuk is belőle a díszítéseket.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés