Dobos torta szelet
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,vaj,vaj,zsírszegény tej 1,5%,zsírszegény tej 1,5%,cukrász öntet, csokoládés,Sütemények,A magyar konyha receptjei
Sütemények
A magyar konyha receptjei
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
finomliszt | 700 | gramm | |
finomliszt | 4 | evőkanál | |
kakaó | 90 | gramm | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
porcukor | 300 | gramm | |
sütőpor | 18 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 300 | gramm | |
vaníliacukor | 12 | gramm | |
vaníliás puding -por | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 | liter |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 700 gramm • tyúk tojás 3 darab • porcukor 300 gramm • vaj 50 gramm • sütőpor 18 gramm • zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter
A sima lisztet összekeverjük a tojással, porcukorral, vajjal és sütőporral. Majd tejet adunk hozzá, és a tésztát összegyúrjuk.
2.
A tésztát felosztjuk hat részre. Minden részt kinyújtunk, és egyenként a sütőpapírral bélelt sütő lapon megsütünk. A tésztát 5 percig sütjük 200° C. A tészta akkor van megsülve amikor a szélei elkezdenek egy kicsit barnulni. A tészta viszont világos színű marad.
3.
zsírszegény tej 1,5% 1 liter • kristálycukor 150 gramm • vaníliacukor 12 gramm • finomliszt 4 evőkanál • vaníliás puding -por 2 darab
5 megsült lapot megkenünk töltelékkel, amelyet a következő képen készítünk el: A forró tejbe, a csomagolás szerinti útmutató alapján, pudingot keverünk, hozzáadunk cukrot és lisztet is. Sűrű pudingot főzzük.
6.
A töltelékkel, megkenünk 5 lapot a hatodik lapot nem kenjük meg az a tetején marad. Az egészre nehezéket helyezünk és 12 órára hűvös helyre helyezzük.
Jó étvágyat!