szakacsreceptek.hu

Dobos torta szelet

     

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. A tészta elkészítése

finomliszt 700 g  tyúk tojás 3 db  porcukor 300 g  vaj 50 g  sütőpor 18 g  zsírszegény tej 1,5% 150 ml

A sima lisztet összekeverjük a tojással, porcukorral, vajjal és sütőporral. Majd tejet adunk hozzá, és a tésztát összegyúrjuk.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát felosztjuk hat részre. Minden részt kinyújtunk, és egyenként a sütőpapírral bélelt sütő lapon megsütünk. A tésztát 5 percig sütjük 200° C. A tészta akkor van megsülve amikor a szélei elkezdenek egy kicsit barnulni. A tészta viszont világos színű marad.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 1 l  kristálycukor 150 g  vaníliacukor 12 g  finomliszt 4 EK  vaníliás puding -por 2 db

5 megsült lapot megkenünk töltelékkel, amelyet a következő képen készítünk el: A forró tejbe, a csomagolás szerinti útmutató alapján, pudingot keverünk, hozzáadunk cukrot és lisztet is. Sűrű pudingot főzzük.

4. 

vaj 250 g

A kihűlt pudingba vajat keverünk.

5. 

kakaó 90 g

Hozzákeverjük a kakaót, és sűrű krémet keverünk ki.

6. 

A töltelékkel, megkenünk 5 lapot a hatodik lapot nem kenjük meg az a tetején marad. Az egészre nehezéket helyezünk és 12 órára hűvös helyre helyezzük.

7. 

cukrász öntet, csokoládés

12 óra után a felső lapot megkenjük csokoládé mázzal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés