szakacsreceptek.hu

Karamellás diós kocka

     

Kitűnő recept egy diós karamellás süteményre, marcipános öntettel a tetején.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Cukrozott sűrített tej1darab
Dió, darált5evőkanál
Dió, darált170gramm
Finomliszt180gramm
Kristálycukor200gramm
Margarin100gramm
Napraforgó olaj2evőkanál
Porcukor100gramm
Porcukor7evőkanál
Rum
Sütőpor2teáskanál
Tejpor100gramm
Tyúk tojás10darab
Vaj350gramm
Vaníliacukor2darab
Víz100milliliter

1. Diós piskóta

tyúk tojás 5 db  kristálycukor 100 g  napraforgó olaj 1 EK  víz 50 ml  finomliszt 80 g  sütőpor 1 TK  dió, darált 5 EK

Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgájához cukrot adunk, és habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a vizet. Hozzákeverjük a a tojásfehérjéből készült habot, a sütőporral kevert lisztet és a diót. A tésztát kiöntjük a sütőpapírral bélelt sütő lapra, és 180°C hőmérsékletnél 10 percen keresztül sütjük.

Diós piskóta

2. Vaníliás piskóta

tyúk tojás 5 db  kristálycukor 100 g  vaníliacukor 1 db  napraforgó olaj 1 EK  víz 50 ml  finomliszt 100 g  sütőpor 1 TK

Hasonlóan mint a diós piskótát megsütjük a vaníliás piskótát is csak kihagyjuk a diót.

Vaníliás piskóta

3. Karamellás töltelék.

cukrozott sűrített tej 1 db  vaj 300 g

A sűrített tejet a konzerv dobozban főzzük vízben két órán át. Hűlni hagyjuk. Miután kihűlt a karamellizált tejet jól összedolgozzuk a puha vajjal.

Karamellás töltelék.

4. Diós töltelék

dió, darált 170 g  vaníliacukor 1 db  porcukor 7 EK  vaj 50 g  rum

Őrölt diót, vanília cukrot, porcukrot, vajat és egy kevés rumot összekeverünk.

Diós töltelék

5. Töltelék töltése

A sütemény aljára a diós piskóta kerül. Erre ráhelyezzük a diós tölteléket , amelyre aztán egyenletesen rákenjük a karamellás krémet. A krém negyedét eltesszük, a vaníliás piskóta megkenésére és a díszítésre. Ráhelyezzük a felső vaníliás piskótát, amelyet vékonyan megkenünk a félretett krémmel, hogy ne ragadjon rá a marcipán.

Töltelék töltése

6. Marcipán

margarin 100 g  tejpor 100 g  porcukor 100 g

A növényi zsiradékot, szárított tejet, cukrot és mandula aromát jól összekeverjük. Majd egy cukorral hintet sütő papíron kinyújtjuk olyanra hogy betakarja az egész süteményt.

Marcipán

7. Díszítés

A gyúrófa segítségével óvatosan áthelyezzük a süteményre a széleit levágjuk. Ha elég kémény már a sütemény, kockákra szeletelhetjük. Minden kockát a felmaradt krémmel díszítjük.

Díszítés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés