szakacsreceptek.hu

Karamellás diós kocka

     

Kitűnő recept egy diós karamellás süteményre, marcipános öntettel a tetején.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
cukrozott sűrített tej1darab
dió, darált5evőkanál
dió, darált170gramm
finomliszt180gramm
kristálycukor200gramm
margarin100gramm
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor100gramm
porcukor7evőkanál
rum0
sütőpor2teáskanál
tejpor100gramm
tyúk tojás10darab
vaj350gramm
vaníliacukor2darab
víz100milliliter

1. Diós piskóta

tyúk tojás 5 darab  kristálycukor 100 gramm  napraforgó olaj 1 evőkanál  víz 50 milliliter  finomliszt 80 gramm  sütőpor 1 teáskanál  dió, darált 5 evőkanál

Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgájához cukrot adunk, és habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a vizet. Hozzákeverjük a a tojásfehérjéből készült habot, a sütőporral kevert lisztet és a diót. A tésztát kiöntjük a sütőpapírral bélelt sütő lapra, és 180°C hőmérsékletnél 10 percen keresztül sütjük.

Diós piskóta

2. Vaníliás piskóta

tyúk tojás 5 darab  kristálycukor 100 gramm  vaníliacukor 1 darab  napraforgó olaj 1 evőkanál  víz 50 milliliter  finomliszt 100 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Hasonlóan mint a diós piskótát megsütjük a vaníliás piskótát is csak kihagyjuk a diót.

Vaníliás piskóta

3. Karamellás töltelék.

cukrozott sűrített tej 1 darab  vaj 300 gramm

A sűrített tejet a konzerv dobozban főzzük vízben két órán át. Hűlni hagyjuk. Miután kihűlt a karamellizált tejet jól összedolgozzuk a puha vajjal.

Karamellás töltelék.

4. Diós töltelék

dió, darált 170 gramm  vaníliacukor 1 darab  porcukor 7 evőkanál  vaj 50 gramm  rum

Őrölt diót, vanília cukrot, porcukrot, vajat és egy kevés rumot összekeverünk.

Diós töltelék

5. Töltelék töltése

A sütemény aljára a diós piskóta kerül. Erre ráhelyezzük a diós tölteléket , amelyre aztán egyenletesen rákenjük a karamellás krémet. A krém negyedét eltesszük, a vaníliás piskóta megkenésére és a díszítésre. Ráhelyezzük a felső vaníliás piskótát, amelyet vékonyan megkenünk a félretett krémmel, hogy ne ragadjon rá a marcipán.

Töltelék töltése

6. Marcipán

margarin 100 gramm  tejpor 100 gramm  porcukor 100 gramm

A növényi zsiradékot, szárított tejet, cukrot és mandula aromát jól összekeverjük. Majd egy cukorral hintet sütő papíron kinyújtjuk olyanra hogy betakarja az egész süteményt.

Marcipán

7. Díszítés

A gyúrófa segítségével óvatosan áthelyezzük a süteményre a széleit levágjuk. Ha elég kémény már a sütemény, kockákra szeletelhetjük. Minden kockát a felmaradt krémmel díszítjük.

Díszítés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés