szakacsreceptek.hu

Kávés karamell szelet

     

Kitűnő mogyorós sütemény kávés karamellás töltelékkel.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A tészta elkészítése

tojássárgája 4 db  porcukor 300 g  víz 100 ml

A tojássárgáját porcukorral felverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá egy kicsi langyos vizet és kemény habot készítünk.

A tészta elkészítése

2. 

rétesliszt 200 g  mogyoró, darált 100 g  sütőpor ½ cs  tojásfehérje 4 db

Belekeverjük a lisztet, diót, sütőport, és a tojásfehérjéből készített habot.

3. 

A tepsit kikenjük zsiradékkal és meghintjük lisztel. A tésztát kiöntjük a tepsire és 20 percig aranysárgára sütjük. A sütés után a megsült tésztát kihűtjük majd kettévágjuk.

4. 

saját választás szerinti lekvár

Az egyik lap tetejét megkenjük lekvárral.

5. Krém elkészítése

fekete kávé- instant 1.5 TK  víz 200 ml  kristálycukor 150 g

Lefőzünk kb 2 dl fekete kávét. Lassú tűzön egy lábasban cukrot karamellizálunk.

Krém elkészítése

6. 

A létrejött karamellbe öntjük a kávét. Addig főzzük, amíg a karamell újból szét nem olvad.

7. 

vaníliás puding -por 40 g  zsírszegény tej 1,5% 200 ml

Egy tálban tejet és vanília krémport keverünk el. Az egészet a kávés karamellhez öntjük, és klasszikus pudingként megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.

8. 

vaj 370 g  vaníliacukor 1 cs

A kihűlt pudingot és a felengedett vajat jól kikeverjük, és ízlés szerint vanília cukorral ízesítjük.

9. 

A lekvárral megkent lapra rákenjük az elkészített krém egy részét, és a másik részét meghagyjuk díszítéshez. A krémet jól szétkenjük, és ráhelyezzük a másik lapot.

10. A bevonat elkészítése

főzőcsokoládé 130 g  margarin 1 EK

Vízfürdőben egy kevés zsiradékkal felolvasztjuk a csokoládét.

A bevonat elkészítése

11. 

A felolvasztott csokoládét egyenletesen egyenletesen ráöntjük a süteményre, és hagyjuk száradni.

12. 

A süteményt szeletekre vágjuk, a maradék krémmel díszítjük, és megszórjuk instant kávéval.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés