RECEPTEK

Krémes barackos szelet

Krémes barackos szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Kedvelt gyümölcsös szelet, amely Florida szelet néven is ismert. A kiváló ízével az egész családnak örömet szerez.

recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,vaníliás puding -por,kristálycukor,kristálycukor,rum,vaj,őszibarack kompót,csokoládé 85%,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé 85%

0

??

kcal

finomliszt

25

87

gramm

kcal

habfixáló

2

??

csomag

kcal

habtejszín (30-33%)

500

1555

milliliter

kcal

kristálycukor

250

1005

gramm

kcal

napraforgó olaj

2

270

evőkanál

kcal

porcukor

1

39

evőkanál

kcal

rum

2

72

evőkanál

kcal

rétesliszt

120

428

gramm

kcal

sárgabarack dzsem

1

??

evőkanál

kcal

1

0

csipet

kcal

sütőpor

½

??

csomag

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

800

512

milliliter

kcal

tojásfehérje

5

85

darab

kcal

tojássárgája

5

285

darab

kcal

vaj

250

1835

gramm

kcal

vaníliás puding -por

74

??

gramm

kcal

víz

4

133

evőkanál

kcal

őszibarack kompót

500

315

gramm

kcal

 

Recept

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  vaníliás puding -por 74 gramm  finomliszt 25 gramm

Tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet.

Tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet....

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter  kristálycukor 150 gramm

A tejet és a cukrot felforraljuk.

A tejet és a cukrot felforraljuk....

3. 

Hozzáöntjük az elkevert pudingport a liszttel és sűrű kását főzünk. Gyakori kevergetés mellett megvárjuk, amíg lehűl, addig is elkészítjük a piskótát.

Hozzáöntjük az elkevert pudingport a liszttel...

4. 

tojássárgája 5 darab  kristálycukor 100 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

5. 

tojásfehérje 5 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

6. 

rétesliszt 120 gramm  sütőpor ½ csomag

A lisztet összekeverjük a sütőporral.

A lisztet összekeverjük a sütőporral....

7. 

víz 4 evőkanál  napraforgó olaj 2 evőkanál

A felvert tojásba vizet, olajat és váltakozva lisztet és a fehérjéből készült kemény habot keverjük bele.

A felvert tojásba vizet, olajat és váltakozva...

8. 

A tésztát egyenletesen szétkenjük a sütőpapírral bélelt sütőlapon (22x32 cm)

A tésztát egyenletesen szétkenjük a...

9. 

12 percig 180°C fokon sütjük.

12 percig 180°C fokon sütjük....

10. 

rum 2 evőkanál

A langyos pudingba rumot keverünk.

A langyos pudingba rumot keverünk....

11. 

vaj 250 gramm

Belekeverjük a puha vajat.

Belekeverjük a puha vajat....

12. 

őszibarack kompót 500 gramm

A barackot kis darabokra vágjuk.

A barackot kis darabokra vágjuk....

13. 

sárgabarack dzsem 1 evőkanál

A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt. Felfordítjuk és visszatesszük ugyanarra a sütőlapra, amelyben sült, de előtte újra sütőpapírral béleljük. A tetejét lágyan megkenjük dzsemmel, majd rákenjük a töltelék felét.

A megsült piskótáról levesszük a...

14. 

Az első rétegre ráhelyezzük a barackokat, majd rákenjük a második réteget is. Egy órán át hűtőben állni hagyjuk.

Az első rétegre ráhelyezzük a barackokat, majd...

15. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 2 csomag  porcukor 1 evőkanál

A tejszínből és fixálóból kemény habot készítünk. Amennyiben nem szeretjük a cukormentes tejszínhabot, úgy egy kis cukrot is belekeverhetünk.

A tejszínből és fixálóból kemény habot...

16. 

A tejszínhab egy részét (2-3 kanálnyit) cukrász díszítő zacskóba töltjük, amelyen nagyobb díszítő spirál található. A többit rákenjük a töltelékre, majd az egészet visszatesszük a hűtőbe és 2-3 órán át állni hagyjuk.

A tejszínhab egy részét (2-3 kanálnyit)...

17. 

csokoládé 85%

A csokoládét lereszeljük (használhatunk zöldséghámozót is).

A csokoládét lereszeljük (használhatunk...

18. 

A süteményt felszeleteljük. Megszórjuk a csokoládéval.

A süteményt felszeleteljük. Megszórjuk a...

19. 

Tejszínhab formákkal díszítjük.

Tejszínhab formákkal díszítjük....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés