szakacsreceptek.hu

Krémes barackos szelet

    

Kedvelt gyümölcsös szelet, amely Florida szelet néven is ismert. A kiváló ízével az egész családnak örömet szerez.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
csokoládé 85%-
finomliszt25gramm
habfixáló2csomag
habtejszín (30-33%)500milliliter
kristálycukor250gramm
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor1evőkanál
rum2evőkanál
rétesliszt120gramm
sárgabarack dzsem1evőkanál
1csipet
sütőpor½csomag
teljes zsírtartalmú tej 3,5%800milliliter
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj250gramm
vaníliás puding -por74gramm
víz4evőkanál
őszibarack kompót500gramm

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  vaníliás puding -por 74 gramm  finomliszt 25 gramm

Tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter  kristálycukor 150 gramm

A tejet és a cukrot felforraljuk.

3. 

Hozzáöntjük az elkevert pudingport a liszttel és sűrű kását főzünk. Gyakori kevergetés mellett megvárjuk, amíg lehűl, addig is elkészítjük a piskótát.

4. 

tojássárgája 5 darab  kristálycukor 100 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

5. 

tojásfehérje 5 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

6. 

rétesliszt 120 gramm  sütőpor ½ csomag

A lisztet összekeverjük a sütőporral.

7. 

víz 4 evőkanál  napraforgó olaj 2 evőkanál

A felvert tojásba vizet, olajat és váltakozva lisztet és a fehérjéből készült kemény habot keverjük bele.

8. 

A tésztát egyenletesen szétkenjük a sütőpapírral bélelt sütőlapon (22x32 cm)

9. 

12 percig 180°C fokon sütjük.

10. 

rum 2 evőkanál

A langyos pudingba rumot keverünk.

11. 

vaj 250 gramm

Belekeverjük a puha vajat.

12. 

őszibarack kompót 500 gramm

A barackot kis darabokra vágjuk.

13. 

sárgabarack dzsem 1 evőkanál

A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt. Felfordítjuk és visszatesszük ugyanarra a sütőlapra, amelyben sült, de előtte újra sütőpapírral béleljük. A tetejét lágyan megkenjük dzsemmel, majd rákenjük a töltelék felét.

14. 

Az első rétegre ráhelyezzük a barackokat, majd rákenjük a második réteget is. Egy órán át hűtőben állni hagyjuk.

15. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 2 csomag  porcukor 1 evőkanál

A tejszínből és fixálóból kemény habot készítünk. Amennyiben nem szeretjük a cukormentes tejszínhabot, úgy egy kis cukrot is belekeverhetünk.

16. 

A tejszínhab egy részét (2-3 kanálnyit) cukrász díszítő zacskóba töltjük, amelyen nagyobb díszítő spirál található. A többit rákenjük a töltelékre, majd az egészet visszatesszük a hűtőbe és 2-3 órán át állni hagyjuk.

17. 

csokoládé 85%

A csokoládét lereszeljük (használhatunk zöldséghámozót is).

18. 

A süteményt felszeleteljük. Megszórjuk a csokoládéval.

19. 

Tejszínhab formákkal díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés