szakacsreceptek.hu

Krémes citromos kosárkák

    

Finom desszert lágy kosárkákból és citromos krémes töltelékből.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:    

 

 
 
citrom1darab
citromlé50milliliter
csokoládé 85%-
finomliszt225gramm
kristálycukor125gramm
kukoricakeményítő25gramm
porcukor75gramm
tojássárgája1darab
tyúk tojás3darab
vaj275gramm

1. Kosárkák

finomliszt 225 gramm  porcukor 75 gramm  vaj 150 gramm  tojássárgája 1 darab

Egy tálba, lisztet, cukrot, vajat és tojás sárgákat keverünk össze.

Kosárkák

2. 

Tésztát gyúrunk ki belőle, majd becsomagoljuk egy mikroten élelmiszer tasakba és egy órára a hűvösre helyezzük el.

3. 

Egy óra után a tésztát egy lisztel meghintet gyúrólapon kb 4 -5 mm vastagra nyújtjuk ki. Karikákat szaggatunk ki belőle kb 7 cm, és kosárka formába helyezzük el őket. A tésztát a formába jól bele nyomkodjuk.

4. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

Miután megsültek hagyjuk kihűlni és akkor könnyedén ki tudjuk borítani a süteményt a kosárka formából. Papírkosárkákba helyezzük el őket.

6. Citromos töltelék

citromlé 50 milliliter

2- 3 citrom levét facsarunk ki.

Citromos töltelék

7. 

kristálycukor 125 gramm  vaj 125 gramm

A citrom levét egy kis lábasba öntjük, hozzáadunk cukrot és vajat. Felforraljuk.

8. 

tyúk tojás 3 darab  kukoricakeményítő 25 gramm

A tojásokat alaposan összekeverjük és kukorica keményítőt adunk hozzá.

9. 

A forró citromos alapba beleöntjük a tojást. Sűrűre főzzük.

10. 

Még a forró töltelékkel megtöltjük a kosárkákat.

11. 

csokoládé 85%

A csokoládét lereszeljük.

12. 

citrom 1 darab

Lágyan megszórjuk a csokoládé reszelékkel és citrom szeletekkel díszítjük. Hűvös helyre helyezzük. Hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés