Krémes citromos kosárkák

Finom desszert lágy kosárkákból és citromos krémes töltelékből.
recept,recept fotó,citromlé,citrom,Kosárkák,
Kosárkák
Hozzávalók
Hozzávalók
| citrom | 1 ?? | darab kcal | |
| citromlé | 50 11 | milliliter kcal | |
| csokoládé 85% | 0 ?? | kcal | |
| finomliszt | 225 781 | gramm kcal | |
| kristálycukor | 125 503 | gramm kcal | |
| kukoricakeményítő | 25 91 | gramm kcal | |
| porcukor | 75 291 | gramm kcal | |
| tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
| tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
| vaj | 275 2019 | gramm kcal |
Recept
1. Kosárkák
finomliszt 225 gramm • porcukor 75 gramm • vaj 150 gramm • tojássárgája 1 darab
Egy tálba, lisztet, cukrot, vajat és tojás sárgákat keverünk össze.

2.
Tésztát gyúrunk ki belőle, majd becsomagoljuk egy mikroten élelmiszer tasakba és egy órára a hűvösre helyezzük el.

3.
Egy óra után a tésztát egy lisztel meghintet gyúrólapon kb 4 -5 mm vastagra nyújtjuk ki. Karikákat szaggatunk ki belőle kb 7 cm, és kosárka formába helyezzük el őket. A tésztát a formába jól bele nyomkodjuk.

4.
15 percig 180°C fokon sütjük.

5.
Miután megsültek hagyjuk kihűlni és akkor könnyedén ki tudjuk borítani a süteményt a kosárka formából. Papírkosárkákba helyezzük el őket.


7.
kristálycukor 125 gramm • vaj 125 gramm
A citrom levét egy kis lábasba öntjük, hozzáadunk cukrot és vajat. Felforraljuk.

8.
tyúk tojás 3 darab • kukoricakeményítő 25 gramm
A tojásokat alaposan összekeverjük és kukorica keményítőt adunk hozzá.

9.
A forró citromos alapba beleöntjük a tojást. Sűrűre főzzük.

10.
Még a forró töltelékkel megtöltjük a kosárkákat.


12.
citrom 1 darab
Lágyan megszórjuk a csokoládé reszelékkel és citrom szeletekkel díszítjük. Hűvös helyre helyezzük. Hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!






















