Krémes citromos kosárkák
Finom desszert lágy kosárkákból és citromos krémes töltelékből.
recept,recept fotó,citromlé,citrom,Kosárkák,
Kosárkák
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 1 | darab | |
citromlé | 50 | milliliter | |
csokoládé 85% | - | ||
finomliszt | 225 | gramm | |
kristálycukor | 125 | gramm | |
kukoricakeményítő | 25 | gramm | |
porcukor | 75 | gramm | |
tojássárgája | 1 | darab | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 275 | gramm |
Recept
1. Kosárkák
finomliszt 225 gramm • porcukor 75 gramm • vaj 150 gramm • tojássárgája 1 darab
Egy tálba, lisztet, cukrot, vajat és tojás sárgákat keverünk össze.
2.
Tésztát gyúrunk ki belőle, majd becsomagoljuk egy mikroten élelmiszer tasakba és egy órára a hűvösre helyezzük el.
3.
Egy óra után a tésztát egy lisztel meghintet gyúrólapon kb 4 -5 mm vastagra nyújtjuk ki. Karikákat szaggatunk ki belőle kb 7 cm, és kosárka formába helyezzük el őket. A tésztát a formába jól bele nyomkodjuk.
4.
15 percig 180°C fokon sütjük.
5.
Miután megsültek hagyjuk kihűlni és akkor könnyedén ki tudjuk borítani a süteményt a kosárka formából. Papírkosárkákba helyezzük el őket.
7.
kristálycukor 125 gramm • vaj 125 gramm
A citrom levét egy kis lábasba öntjük, hozzáadunk cukrot és vajat. Felforraljuk.
8.
tyúk tojás 3 darab • kukoricakeményítő 25 gramm
A tojásokat alaposan összekeverjük és kukorica keményítőt adunk hozzá.
9.
A forró citromos alapba beleöntjük a tojást. Sűrűre főzzük.
10.
Még a forró töltelékkel megtöltjük a kosárkákat.
12.
citrom 1 darab
Lágyan megszórjuk a csokoládé reszelékkel és citrom szeletekkel díszítjük. Hűvös helyre helyezzük. Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!