Csirke ramen

Ízletes japán leves
recept,recept fotó,csirkemell,póréhagyma,laskagomba,borsó,tyúk tojás,Húslevesek,Japán konyha receptjei,,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húslevesek
Japán konyha receptjei
kategóriak
Húslevesek › Japán konyha receptjei › Laktózmentes › Szezonális receptek › Ázsiai konyha › Szezon - Póréhagyma › Szezon- Borsó ›Hozzávalók
Hozzávalók
borsó | 250 190 | gramm kcal | |
csirkemell | 500 550 | gramm kcal | |
erőleves kocka | 10 19 | gramm kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
gyömbérgyökér | 30 9 | gramm kcal | |
laskagomba | 150 507 | gramm kcal | |
olivaolaj | 4 528 | evőkanál kcal | |
póréhagyma | 70 33 | gramm kcal | |
répa | 20 9 | gramm kcal | |
szójamártás | 4 83 | evőkanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
tészta- instant tészta | 125 450 | gramm kcal | |
víz | 2.5 0 | liter kcal |
Recept
1. Csirke erőleves készítése
csirkemell 500 gramm • víz 2.5 liter • só ½ teáskanál • erőleves kocka 10 gramm
A csirke melleket megpirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, és kb 30 percig főzzük, úgy hogy a hozzáöntött vízből csak kb 1,5 liter maradjon. A húst kivesszük, egy tányérra helyezzük, és letakarjuk. Az erőlevesbe maggi kockát helyezünk és felforraljuk, majd levesszük a tűzről.

2.
póréhagyma 70 gramm • répa 20 gramm • gyömbérgyökér 30 gramm • fokhagyma 2 gerezd • olivaolaj 4 evőkanál
A póréhagymát, gyömbért, sárgarépát és a foghagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Egy lábasban olajat melegítünk, hozzáadjuk a zöldséget, és egy picit megpirítjuk.

3.
A zöldségre ráöntjük az erőlevest és további 15 percig főzzük.


5.
A levest leszűrjük és kétfelé osztjuk.

6.
laskagomba 150 gramm • borsó 250 gramm • tészta- instant tészta 125 gramm
Az egyik felében 8 percig laskagombát főzünk, majd a gombát kivesszük. Ugyanabba a felébe borsót és tésztát rakunk, és 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről és belerakjuk a csirkehúst, hogy egy picit a hús tálalás előtt felmelegedjen.

8. Tálalás
A húst szeletekre vágjuk, és a leveses tányér szélére rakjuk. A tányér közepére kiszedjük a sűrű tésztát a borsóval, a tányér másik szélére pedig a tojásokat és a gombát helyezzük. Ezután az egészet leöntjük a forró leves másik felével. Megszórjuk apróra vágott zöld hagymával. A leves úgy finom ha sűrűbb. Hagyományos pálcikával fogyaszthatjuk. A folyadékot ázsiai hagyomány szerint megisszuk, esetleg európaiasan leveses kánállal fogyasztjuk.

Jó étvágyat!