szakacsreceptek.hu

Csirke ramen

    

Ízletes japán leves

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
borsó250gramm
csirkemell500gramm
erőleves kocka10gramm
fokhagyma2gerezd
gyömbérgyökér30gramm
laskagomba150gramm
olivaolaj4evőkanál
póréhagyma70gramm
répa20gramm
szójamártás4evőkanál
½teáskanál
tyúk tojás3darab
tészta- instant tészta125gramm
víz2.5liter

1. Csirke erőleves készítése

csirkemell 500 gramm  víz 2.5 liter   ½ teáskanál  erőleves kocka 10 gramm

A csirke melleket megpirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, és kb 30 percig főzzük, úgy hogy a hozzáöntött vízből csak kb 1,5 liter maradjon. A húst kivesszük, egy tányérra helyezzük, és letakarjuk. Az erőlevesbe maggi kockát helyezünk és felforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Csirke erőleves készítése

2. 

póréhagyma 70 gramm  répa 20 gramm  gyömbérgyökér 30 gramm  fokhagyma 2 gerezd  olivaolaj 4 evőkanál

A póréhagymát, gyömbért, sárgarépát és a foghagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Egy lábasban olajat melegítünk, hozzáadjuk a zöldséget, és egy picit megpirítjuk.

3. 

A zöldségre ráöntjük az erőlevest és további 15 percig főzzük.

4. 

szójamártás 4 evőkanál

Hozzáadjuk a szójaszószt és felforraljuk.

5. 

A levest leszűrjük és kétfelé osztjuk.

6. 

laskagomba 150 gramm  borsó 250 gramm  tészta- instant tészta 125 gramm

Az egyik felében 8 percig laskagombát főzünk, majd a gombát kivesszük. Ugyanabba a felébe borsót és tésztát rakunk, és 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről és belerakjuk a csirkehúst, hogy egy picit a hús tálalás előtt felmelegedjen.

7. 

tyúk tojás 3 darab

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, majd félbevágjuk.

8. Tálalás

A húst szeletekre vágjuk, és a leveses tányér szélére rakjuk. A tányér közepére kiszedjük a sűrű tésztát a borsóval, a tányér másik szélére pedig a tojásokat és a gombát helyezzük. Ezután az egészet leöntjük a forró leves másik felével. Megszórjuk apróra vágott zöld hagymával. A leves úgy finom ha sűrűbb. Hagyományos pálcikával fogyaszthatjuk. A folyadékot ázsiai hagyomány szerint megisszuk, esetleg európaiasan leveses kánállal fogyasztjuk.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés