szakacsreceptek.hu

Csirkemellek fehér retekkel

    

Istenien finom falatok. Rizzsel tálaljuk, és friss snidlinggel megszórva.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
csirkemell500gramm
fehér retek500gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hosszú szemű Parboiled rizsa200gramm
napraforgó olaj2evőkanál
piros paprika, őrölt½teáskanál
sáfrány½teáskanál
2.5teáskanál
tyúk tojás4darab
tökolaj2evőkanál
víz1deciliter
víz-

1. A hús készítése

csirkemell 500 gramm   2 teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  napraforgó olaj 2 evőkanál  víz 1 deciliter

A csirkemelleket megmossuk és kisebb darabokra vágjuk fel.Olajat melegítünk fel a wokban és beletesszük a húst, mindkét oldaláról hirtelen megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel.Fedő alatt 25 percig pároljuk.

A hús készítése

2. Fehér retek

fehér retek 500 gramm

A fehér retket megpucoljuk, és vastag reszelőn lereszeljük csíkokra.

Fehér retek

3. 

Hozzáadjuk a húshoz és lefedve további 10 -15 percig együtt pároljuk a retekkel.

4. 

tyúk tojás 4 darab

A tojásokat felütjük összekeverjük és hozzáadjuk a retekhez és a húshoz.

5. 

Együtt a tojással kevergetjük.

6. Sáfrányos rizs

hosszú szemű Parboiled rizsa 200 gramm  tökolaj 2 evőkanál  sáfrány ½ teáskanál   ½ teáskanál  víz

A csirkemelleket fehér retekkel többféle rizzsel tálalhatjuk. A legfinomabba a sáfrányos rizzsel amit a következő képen készítünk el. A rizst folyó víz alatt átmossuk. Egy fazékba olajat öntünk ( tökmagolajat - a rizs sötétebb színt kap tőle ) és kb 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a sáfrányt, sót, összekeverjük és felöntjük forró vízzel, kb 1,5 cm a rizs felett (a vízhez önthetünk egy kevés fehér bort is ). Fedő alatt puhára főzzük a rizst. A rizs enyhén pikáns ízű lesz.

Sáfrányos rizs

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés