RECEPTEK

Csirkemellek fehér retekkel

Csirkemellek fehér retekkel

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Istenien finom falatok. Rizzsel tálaljuk, és friss snidlinggel megszórva.

recept,recept fotó,csirkemell,fehér retek,Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes

Csirkehús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemell

500

550

gramm

kcal

fehér retek

500

110

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

¼

5

teáskanál

kcal

hosszú szemű Parboiled rizsa

200

712

gramm

kcal

napraforgó olaj

2

270

evőkanál

kcal

piros paprika, őrölt

½

8

teáskanál

kcal

sáfrány

½

8

teáskanál

kcal

2.5

0

teáskanál

kcal

tyúk tojás

4

352

darab

kcal

tökolaj

2

244

evőkanál

kcal

víz

1

0

deciliter

kcal

víz

0

??

kcal

 

Recept

1. A hús készítése

csirkemell 500 gramm   2 teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  napraforgó olaj 2 evőkanál  víz 1 deciliter

A csirkemelleket megmossuk és kisebb darabokra vágjuk fel.Olajat melegítünk fel a wokban és beletesszük a húst, mindkét oldaláról hirtelen megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel.Fedő alatt 25 percig pároljuk.

A csirkemelleket megmossuk és kisebb darabokra...

2. Fehér retek

fehér retek 500 gramm

A fehér retket megpucoljuk, és vastag reszelőn lereszeljük csíkokra.

A fehér retket megpucoljuk, és vastag reszelőn...

3. 

Hozzáadjuk a húshoz és lefedve további 10 -15 percig együtt pároljuk a retekkel.

Hozzáadjuk a húshoz és lefedve további 10 -15...

4. 

tyúk tojás 4 darab

A tojásokat felütjük összekeverjük és hozzáadjuk a retekhez és a húshoz.

A tojásokat felütjük összekeverjük és...

5. 

Együtt a tojással kevergetjük.

Együtt a tojással kevergetjük....

6. Sáfrányos rizs

hosszú szemű Parboiled rizsa 200 gramm  tökolaj 2 evőkanál  sáfrány ½ teáskanál   ½ teáskanál  víz

A csirkemelleket fehér retekkel többféle rizzsel tálalhatjuk. A legfinomabba a sáfrányos rizzsel amit a következő képen készítünk el. A rizst folyó víz alatt átmossuk. Egy fazékba olajat öntünk ( tökmagolajat - a rizs sötétebb színt kap tőle ) és kb 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a sáfrányt, sót, összekeverjük és felöntjük forró vízzel, kb 1,5 cm a rizs felett (a vízhez önthetünk egy kevés fehér bort is ). Fedő alatt puhára főzzük a rizst. A rizs enyhén pikáns ízű lesz.

A csirkemelleket fehér retekkel többféle...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés