szakacsreceptek.hu

Kínai csirke

     

Csirkemellek enyhén pikáns ízzel, kínai módra zöldséggel tálalva.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Burgonyakeményítő2teáskanál
Burgonyakeményítő1evőkanál
Chili édes mártás4teáskanál
Csirkemell500gramm
Curry fűszerkeverék1teáskanál
Ecet1teáskanál
Mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék)500gramm
Napraforgó olaj2teáskanál
Napraforgó olaj5evőkanál
Szárított fokhagyma1teáskanál
Szójamártás5teáskanál
Víz300milliliter
Ételízesítő3teáskanál

1. Pác

ecet 1 TK  chili édes mártás 4 TK  szójamártás 5 TK  burgonyakeményítő 2 TK  szárított fokhagyma 1 TK  ételízesítő 3 TK  napraforgó olaj 2 TK  curry fűszerkeverék 1 TK

A megadott hozzávalókból pácot készítünk, és belerakjuk a csíkokra vágott csirke mellet, és jól összekeverjük. Hűvös helyen rövid ideig állni hagyjuk.

Pác

2. 

csirkemell 500 g  napraforgó olaj 5 EK

Forró olajon hirtelen átsütjük a pácolt húst.

3. 

mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 500 g

Amikor a hús megsült, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és közepes lángon további 5 percig sütjük.

4. 

víz 300 ml  burgonyakeményítő 1 EK

Felöntjük vízzel, amelybe ételkeményítőt kevertünk el, és 20 percig pároljuk, amíg a zöldség a hússal puha nem lesz.

5. 

Sóval, vegetával, és édes chilli szósszal ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés