Kínai csirke
Csirkemellek enyhén pikáns ízzel, kínai módra zöldséggel tálalva.
recept,recept fotó,mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék),csirkemell,Csirkehús,Kínai konyha,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Kínai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 2 | teáskanál | |
burgonyakeményítő | 1 | evőkanál | |
chili édes mártás | 4 | teáskanál | |
csirkemell | 500 | gramm | |
curry fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
ecet | 1 | teáskanál | |
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 5 | evőkanál | |
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál | |
szójamártás | 5 | teáskanál | |
víz | 300 | milliliter | |
ételízesítő | 3 | teáskanál |
Recept
1. Pác
ecet 1 teáskanál • chili édes mártás 4 teáskanál • szójamártás 5 teáskanál • burgonyakeményítő 2 teáskanál • szárított fokhagyma 1 teáskanál • ételízesítő 3 teáskanál • napraforgó olaj 2 teáskanál • curry fűszerkeverék 1 teáskanál
A megadott hozzávalókból pácot készítünk, és belerakjuk a csíkokra vágott csirke mellet, és jól összekeverjük. Hűvös helyen rövid ideig állni hagyjuk.
3.
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 500 gramm
Amikor a hús megsült, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és közepes lángon további 5 percig sütjük.
4.
víz 300 milliliter • burgonyakeményítő 1 evőkanál
Felöntjük vízzel, amelybe ételkeményítőt kevertünk el, és 20 percig pároljuk, amíg a zöldség a hússal puha nem lesz.
5.
Sóval, vegetával, és édes chilli szósszal ízesítjük.
Jó étvágyat!