Sajtos tejfölös sült csirkemell.

Gyors és egyszerű recept a lágy csirkehúsra, tejföllel és sajttal. Köretnek rizst vagy burgonyát ajánlunk esetleg zöldséget.
recept,recept fotó,csirkemell,habtejszín (30-33%),Gouda sajt,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 100 356 | gramm kcal | |
csirkemell | 500 550 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
grill fűszerkeverék | 0 ?? | kcal | |
habtejszín (30-33%) | 200 622 | milliliter kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
szárított fokhagyma | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 7 | teáskanál kcal |
Recept
1.
csirkemell 500 gramm • só • fekete bors, őrölt • grill fűszerkeverék • szárított fokhagyma • teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük, majd megkenjük mustárral.


3.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter
Felöntjük a lével amiben a csirke sült, majd tejfölt adunk hozzá. Forró sütőben 15 percig sütjük.

4.
Gouda sajt 100 gramm
Még a sütés befejezte előtt, megszórjuk reszelt sajttal és még pár percig sütjük, míg a sajt fel nem olvadt.

Jó étvágyat!