Klasszikus szendvicsek

A szendvicseket nagyon sokféle képen lehet elkészíteni. Mi most a szendvicsek elkészítésének klasszikus változatát mutatjuk be. Sem szilveszterkor sem más ünnep napon nem hiányozhatnak az asztalról. Ugyan olyan finomak és ízletesek mint régen a gyermekorrunk idejében.
recept,recept fotó,párolt sertéssonka,kemény sajt,fehér szendvicskenyér,tyúk tojás,Falatkák,Szilveszteri receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
csemege uborka | 4 ?? | darab kcal | |
fehér szendvicskenyér | 1 ?? | darab kcal | |
félkemény sajt, füstölt | 150 540 | gramm kcal | |
kemény sajt | 200 760 | gramm kcal | |
paprika | 1 ?? | darab kcal | |
paradicsom | 1 ?? | darab kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
párolt sertéssonka | 250 260 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 19 | evőkanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
vaj | 3 331 | evőkanál kcal |
Recept
1.
vaj 3 evőkanál • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál
A vajat és a mustár alaposan összekeverjük.

2.
tyúk tojás 3 darab • paradicsom 1 darab • paprika 1 darab
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomot megmossuk és szintén vékony karikákra esetleg félholdakra vágjuk fel. A paprikát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és vékony karikákra szeleteljük amelyeket még negyedekre vágunk fel.

3.
félkemény sajt, füstölt 150 gramm • csemege uborka 4 darab
A sajt szeleteket vékonyra vágjuk fel. Az uborkát szintén vékony karikákra szeleteljük fel és félbe vágjuk őket.



6.
fehér szendvicskenyér 1 darab
A szeletelt szendvics kenyeret egy nagy tálcára szétrakjuk és minden egyeset megkenjük a vajas-mustáros kenővel.

7.
Rá helyezünk egy egy szelet sonkát, sajtot, paradicsomot, paprikát, uborkát és egy karika tojást.


9.
És máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!