szakacsreceptek.hu

Klasszikus szendvicsek

    

A szendvicseket nagyon sokféle képen lehet elkészíteni. Mi most a szendvicsek elkészítésének klasszikus változatát mutatjuk be. Sem szilveszterkor sem más ünnep napon nem hiányozhatnak az asztalról. Ugyan olyan finomak és ízletesek mint régen a gyermekorrunk idejében.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

vaj 3 evőkanál  teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál

A vajat és a mustár alaposan összekeverjük.

2. 

tyúk tojás 3 darab  paradicsom 1 darab  paprika 1 darab

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomot megmossuk és szintén vékony karikákra esetleg félholdakra vágjuk fel. A paprikát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és vékony karikákra szeleteljük amelyeket még negyedekre vágunk fel.

3. 

félkemény sajt, füstölt 150 gramm  csemege uborka 4 darab

A sajt szeleteket vékonyra vágjuk fel. Az uborkát szintén vékony karikákra szeleteljük fel és félbe vágjuk őket.

4. 

kemény sajt 200 gramm

A sajtot lereszeljük.

5. 

párolt sertéssonka 250 gramm

A sonka szeleteket félbe hajtjuk.

6. 

fehér szendvicskenyér 1 darab

A szeletelt szendvics kenyeret egy nagy tálcára szétrakjuk és minden egyeset megkenjük a vajas-mustáros kenővel.

7. 

Rá helyezünk egy egy szelet sonkát, sajtot, paradicsomot, paprikát, uborkát és egy karika tojást.

8. 

petrezselyem zöldje

A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg és petrezselyem zölddel díszítjük.

9. 

És máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés