szakacsreceptek.hu

Teljes kiőrlésű kolbászos kalácsok

Teljes kiőrlésű kolbászos kalácsok

    

Sós aprósütemény

recept,recept fotó,száraz kolbász,kemény sajt,Falatkák,Karácsony

Falatkák

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

Recept

1. 

teljes kiörlésű liszt durva 160 gramm  vaj 125 gramm  tejföl (14-18%) 100 milliliter   ¼ teáskanál

Lisztből, vajból, tejszínből és sóból tésztát készítünk. 12 órát hűvös helyen pihentetjük.

2. 

finomliszt

Ezután a tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 35 kis karikát vágunk ki belőle.

3. 

száraz kolbász 125 gramm  kemény sajt 150 gramm  tyúk tojás 1 darab

A kolbászból 35 karikát vágunk kb 3mm vastagat. A sajtot lereszeljük és a tojást felverjük.

4. 

A tészta karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd rárakjuk a kolbász karikákat. A kolbászt is megkenjük tojással.

5. 

A tészta maradékából 35 kis csillagot vágunk ki.

6. 

A csillagokat a kolbászra helyezzük. Megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben sütjük (180°C 25 perc).

Jó étvágyat!

Hozzávalók

finomliszt-
kemény sajt150gramm
száraz kolbász125gramm
¼teáskanál
tejföl (14-18%)100milliliter
teljes kiörlésű liszt durva160gramm
tyúk tojás1darab
vaj125gramm

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés