Teljes kiőrlésű kolbászos kalácsok
![Teljes kiőrlésű kolbászos kalácsok](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001111/img_hu_4x3/teljes-kiorlesu-kolbaszos-kalacsok_00180.jpg)
Sós aprósütemény
recept,recept fotó,száraz kolbász,kemény sajt,Falatkák,Karácsony
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | - | ||
kemény sajt | 150 | gramm | |
száraz kolbász | 125 | gramm | |
só | ¼ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 100 | milliliter | |
teljes kiörlésű liszt durva | 160 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 125 | gramm |
Recept
1.
teljes kiörlésű liszt durva 160 gramm • vaj 125 gramm • tejföl (14-18%) 100 milliliter • só ¼ teáskanál
Lisztből, vajból, tejszínből és sóból tésztát készítünk. 12 órát hűvös helyen pihentetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001111/small/IMG_7453.jpg)
2.
Ezután a tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 35 kis karikát vágunk ki belőle.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001111/small/IMG_7482.jpg)
3.
száraz kolbász 125 gramm • kemény sajt 150 gramm • tyúk tojás 1 darab
A kolbászból 35 karikát vágunk kb 3mm vastagat. A sajtot lereszeljük és a tojást felverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001111/small/IMG_7478.jpg)
4.
A tészta karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd rárakjuk a kolbász karikákat. A kolbászt is megkenjük tojással.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001111/small/IMG_7485.jpg)
5.
A tészta maradékából 35 kis csillagot vágunk ki.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001111/small/IMG_7483.jpg)
6.
A csillagokat a kolbászra helyezzük. Megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben sütjük (180°C 25 perc).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001111/small/IMG_7487.jpg)
Jó étvágyat!