szakacsreceptek.hu

Teljes kiőrlésű kolbászos kalácsok

Sós aprósütemény

 

Adag: 35

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Finomliszt
Kemény sajt150gramm
Száraz kolbász125gramm
¼teáskanál
Tejföl (14-18%)100milliliter
Teljes kiörlésű liszt160gramm
Tyúk tojás1darab
Vaj125gramm

1. 

teljes kiörlésű liszt 160 g  vaj 125 g  tejföl (14-18%) 100 ml   ¼ TK

Lisztből, vajból, tejszínből és sóból tésztát készítünk. 12 órát hűvös helyen pihentetjük.

2. 

finomliszt

Ezután a tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 35 kis karikát vágunk ki belőle.

3. 

száraz kolbász 125 g  kemény sajt 150 g  tyúk tojás 1 db

A kolbászból 35 karikát vágunk kb 3mm vastagat. A sajtot lereszeljük és a tojást felverjük.

4. 

A tészta karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd rárakjuk a kolbász karikákat. A kolbászt is megkenjük tojással.

5. 

A tészta maradékából 35 kis csillagot vágunk ki.

6. 

A csillagokat a kolbászra helyezzük. Megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben sütjük (180°C 25 perc).

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés