szakacsreceptek.hu

Teljes kiőrlésű kolbászos kalácsok

     

Sós aprósütemény

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
finomliszt0
kemény sajt150gramm
száraz kolbász125gramm
¼teáskanál
tejföl (14-18%)100milliliter
teljes kiörlésű liszt durva160gramm
tyúk tojás1darab
vaj125gramm

1. 

teljes kiörlésű liszt durva 160 gramm  vaj 125 gramm  tejföl (14-18%) 100 milliliter   ¼ teáskanál

Lisztből, vajból, tejszínből és sóból tésztát készítünk. 12 órát hűvös helyen pihentetjük.

2. 

finomliszt

Ezután a tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 35 kis karikát vágunk ki belőle.

3. 

száraz kolbász 125 gramm  kemény sajt 150 gramm  tyúk tojás 1 darab

A kolbászból 35 karikát vágunk kb 3mm vastagat. A sajtot lereszeljük és a tojást felverjük.

4. 

A tészta karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd rárakjuk a kolbász karikákat. A kolbászt is megkenjük tojással.

5. 

A tészta maradékából 35 kis csillagot vágunk ki.

6. 

A csillagokat a kolbászra helyezzük. Megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben sütjük (180°C 25 perc).

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés