szakacsreceptek.hu

Fokhagymás karikák

    

Ínyencség, kiváló bor, vagy sör mellé.

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Feta sajt200gramm
burgonya300gramm
fokhagyma7gerezd
friss élesztő42gramm
kristálycukor2teáskanál
köménymag, őrölt1teáskanál
majoránna1teáskanál
napraforgó olaj100milliliter
piros paprika, őrölt1evőkanál
rétesliszt500gramm
1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
tyúk tojás1darab

1. A kovász elkészítése

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 2 teáskanál

Meleg tejbe beleaprítjuk az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk megerjedni (az élesztő a tej felszínére jön fel).

A kovász elkészítése

2. A tészta elkészítése

rétesliszt 500 gramm   1 teáskanál  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet sóval, a kovásszal, tejjel és az olajjal.

A tészta elkészítése

3. A tésztát hagyjuk kelni

Kidolgozzuk a tésztát, majd meleg helyen kelni hagyjuk.

A tésztát hagyjuk kelni

4. A töltelék

burgonya 300 gramm  Feta sajt 200 gramm  fokhagyma 6 gerezd  piros paprika, őrölt 1 evőkanál  köménymag, őrölt 1 teáskanál  majoránna 1 teáskanál

A tölteléket a szétnyomkodott főtt burgonya, sajt, összepréselt fokhagyma, piros paprika, kömény, és majoránna összekeverésével hozzuk létre.

A töltelék

5. 

A tésztát két felé osztjuk, majd mindkét felét téglalap alakúra kinyújtjuk. Az egyharmadát megkenjük a töltelékkel, majd a két tésztalapot összetekerjük rolád formába. Ezekből 2 cm vastag karikákat vágunk.

6. Sütés

tyúk tojás 1 darab  fokhagyma 1 gerezd

A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a karikákat megkenjük felhabart tojással, és préselt foghagymával. Előmelegített sütőben 180 °C sütjük 20 percig.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés