szakacsreceptek.hu

Fokhagymás karikák

Fokhagymás karikák

    

Ínyencség, kiváló bor, vagy sör mellé.

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. A kovász elkészítése

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 2 teáskanál

Meleg tejbe beleaprítjuk az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk megerjedni (az élesztő a tej felszínére jön fel).

A kovász elkészítése

2. A tészta elkészítése

rétesliszt 500 gramm   1 teáskanál  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet sóval, a kovásszal, tejjel és az olajjal.

A tészta elkészítése

3. A tésztát hagyjuk kelni

Kidolgozzuk a tésztát, majd meleg helyen kelni hagyjuk.

A tésztát hagyjuk kelni

4. A töltelék

burgonya 300 gramm  Feta sajt 200 gramm  fokhagyma 6 gerezd  piros paprika, őrölt 1 evőkanál  köménymag, őrölt 1 teáskanál  majoránna 1 teáskanál

A tölteléket a szétnyomkodott főtt burgonya, sajt, összepréselt fokhagyma, piros paprika, kömény, és majoránna összekeverésével hozzuk létre.

A töltelék

5. 

A tésztát két felé osztjuk, majd mindkét felét téglalap alakúra kinyújtjuk. Az egyharmadát megkenjük a töltelékkel, majd a két tésztalapot összetekerjük rolád formába. Ezekből 2 cm vastag karikákat vágunk.

6. Sütés

tyúk tojás 1 darab  fokhagyma 1 gerezd

A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a karikákat megkenjük felhabart tojással, és préselt foghagymával. Előmelegített sütőben 180 °C sütjük 20 percig.

Sütés

Jó étvágyat!

Feta sajt200gramm
burgonya300gramm
fokhagyma7gerezd
friss élesztő42gramm
kristálycukor2teáskanál
köménymag, őrölt1teáskanál
majoránna1teáskanál
napraforgó olaj100milliliter
piros paprika, őrölt1evőkanál
rétesliszt500gramm
1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
tyúk tojás1darab

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés