Kelt kalácsok feta sajttal és póréhagymával
Nagyszerű sós csemege.
recept,recept fotó,póréhagyma,Feta sajt,Falatkák,Szezonális receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 200 | gramm | |
finomliszt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 500 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kemény sajt | 100 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
póréhagyma | 100 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • friss élesztő 20 gramm • finomliszt 1 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál
Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.
2.
finomliszt 500 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter • só 1 teáskanál
Öntsünk lisztet a tálba, adjunk hozzá sót és olajat.
3.
A liszthez adjunk hozzá a kovászt és készítsünk tésztát belőle.
4.
Hagyjuk a tésztát megkelni meleg helyen.
6.
Feta sajt 200 gramm • kemény sajt 100 gramm
A póréhagymához adjuk hozzá a feta sajtot és a reszelt kemény sajtot. Mindent összekeverünk.
7.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, felosztjuk kisebb téglalapokra. Töltsünk meg minden téglalapot töltelékkel és zárjuk össze a tésztát.
9.
20 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!