RECEPTEK

Kelt kalácsok feta sajttal és póréhagymával

Kelt kalácsok feta sajttal és póréhagymával

Nagyszerű sós csemege.

recept,recept fotó,póréhagyma,Feta sajt,Falatkák,Szezonális receptek

Falatkák

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Feta sajt200gramm
finomliszt1teáskanál
finomliszt500gramm
friss élesztő20gramm
kemény sajt100gramm
kristálycukor1teáskanál
napraforgó olaj100milliliter
póréhagyma100gramm
1teáskanál
tyúk tojás1darab
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  friss élesztő 20 gramm  finomliszt 1 teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál

Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.

2. 

finomliszt 500 gramm  napraforgó olaj 100 milliliter   1 teáskanál

Öntsünk lisztet a tálba, adjunk hozzá sót és olajat.

3. 

A liszthez adjunk hozzá a kovászt és készítsünk tésztát belőle.

4. 

Hagyjuk a tésztát megkelni meleg helyen.

5. 

póréhagyma 100 gramm

A póréhagymát vágjuk apróra.

6. 

Feta sajt 200 gramm  kemény sajt 100 gramm

A póréhagymához adjuk hozzá a feta sajtot és a reszelt kemény sajtot. Mindent összekeverünk.

7. 

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, felosztjuk kisebb téglalapokra. Töltsünk meg minden téglalapot töltelékkel és zárjuk össze a tésztát.

8. 

tyúk tojás 1 darab

Megkenjük felvert tojással.

9. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés