Kelt kalácsok feta sajttal és póréhagymával
![Kelt kalácsok feta sajttal és póréhagymával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002122/img_hu_4x3/kelt-kalacsok-feta-sajttal-es-porehagymaval_00180.jpg)
Nagyszerű sós csemege.
recept,recept fotó,póréhagyma,Feta sajt,Falatkák,Szezonális receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 200 | gramm | |
finomliszt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 500 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kemény sajt | 100 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
póréhagyma | 100 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • friss élesztő 20 gramm • finomliszt 1 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál
Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002122/small/IMG_1885.jpg)
2.
finomliszt 500 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter • só 1 teáskanál
Öntsünk lisztet a tálba, adjunk hozzá sót és olajat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002122/small/IMG_1883.jpg)
3.
A liszthez adjunk hozzá a kovászt és készítsünk tésztát belőle.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002122/small/IMG_1887.jpg)
4.
Hagyjuk a tésztát megkelni meleg helyen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002122/small/IMG_1889.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002122/small/IMG_1892.jpg)
6.
Feta sajt 200 gramm • kemény sajt 100 gramm
A póréhagymához adjuk hozzá a feta sajtot és a reszelt kemény sajtot. Mindent összekeverünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002122/small/IMG_1896.jpg)
7.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, felosztjuk kisebb téglalapokra. Töltsünk meg minden téglalapot töltelékkel és zárjuk össze a tésztát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002122/small/IMG_1901.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002122/small/IMG_1907.jpg)
9.
20 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!