Töltött krokodil
Egy finomság, amely biztosan meglepi a vendégeket!
recept,recept fotó,finomliszt,zsírszalonna,Feta sajt,Edámi sajt,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 150 | gramm | |
Feta sajt | 100 | gramm | |
cherry paradicsom | 150 | gramm | |
finomliszt | 500 | gramm | |
ketchup | - | ||
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 150 | milliliter | |
olivabogyó paprikával | 100 | gramm | |
szurokfű (oregánó) | - | ||
szárított (instant) élesztő | 2 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
zsírszalonna | 100 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • napraforgó olaj 150 milliliter • finomliszt 500 gramm • kristálycukor 1 teáskanál • só 2 teáskanál • szárított (instant) élesztő 2 teáskanál
Tejből, olajból, lisztből, cukorból, sóból és élesztőből tésztát készítünk. A tésztát 20 percig kelni hagyjuk, majd liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk nagyobb téglalap formára. A tészta széleit kb 1-1,5cm levágjuk. A levágott részek majd a krokodil szemeinek és lábainak formázására lesz felhasználva.
3.
zsírszalonna 100 gramm • Feta sajt 100 gramm • olivabogyó paprikával 100 gramm
A tésztára ráhelyezzük a vékonyra szeletelt szalonnát. A szalonnacsíkok közepére ráhelyezzük a morzsolt feta sajtot és a felszeletelt olíva bogyókat.
4.
cherry paradicsom 150 gramm • Edámi sajt 150 gramm
Az olívákra ráhelyezzük a félbevágott cherry paradicsomot és az üresen maradt szalonna részekre ráhelyezzük a sajtszeleteket. A tésztát a sajtot és a szalonnát a kép alapján bevagdossuk.
5.
A bevágott részeket felhajtogatjuk
6.
így létrejön a krokodil teste.
7.
A végein kiformáljuk a fejet és a farkát.
8.
A levágott tésztadarabokba egy cherry paradicsomot helyezünk és letakarjuk még egy tészta darabbal - így létrehozzuk a krokodil szemét.
9.
Kiformáljuk a lábakat.
10.
A krokodil testét sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, felvert tojással megkenjük és szintén a felvert tojás segítségével odaragasszuk a szemeit és a lábait.
11.
A krokodilt 170°C fokon sütjük 20-30 percig.
Jó étvágyat!