szakacsreceptek.hu

Töltött krokodil

Töltött krokodil

    

Egy finomság, amely biztosan meglepi a vendégeket!

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:  Falatkák  

 

1. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  napraforgó olaj 150 milliliter  finomliszt 500 gramm  kristálycukor 1 teáskanál   2 teáskanál  szárított (instant) élesztő 2 teáskanál

Tejből, olajból, lisztből, cukorból, sóból és élesztőből tésztát készítünk. A tésztát 20 percig kelni hagyjuk, majd liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk nagyobb téglalap formára. A tészta széleit kb 1-1,5cm levágjuk. A levágott részek majd a krokodil szemeinek és lábainak formázására lesz felhasználva.

2. 

ketchup  szurokfű (oregánó)

A tésztát megkenjük ketchuppal és megszórjuk oreganóval.

3. 

zsírszalonna 100 gramm  Feta sajt 100 gramm  olivabogyó paprikával 100 gramm

A tésztára ráhelyezzük a vékonyra szeletelt szalonnát. A szalonnacsíkok közepére ráhelyezzük a morzsolt feta sajtot és a felszeletelt olíva bogyókat.

4. 

cherry paradicsom 150 gramm  Edámi sajt 150 gramm

Az olívákra ráhelyezzük a félbevágott cherry paradicsomot és az üresen maradt szalonna részekre ráhelyezzük a sajtszeleteket. A tésztát a sajtot és a szalonnát a kép alapján bevagdossuk.

5. 

A bevágott részeket felhajtogatjuk

6. 

így létrejön a krokodil teste.

7. 

A végein kiformáljuk a fejet és a farkát.

8. 

A levágott tésztadarabokba egy cherry paradicsomot helyezünk és letakarjuk még egy tészta darabbal - így létrehozzuk a krokodil szemét.

9. 

Kiformáljuk a lábakat.

10. 

A krokodil testét sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, felvert tojással megkenjük és szintén a felvert tojás segítségével odaragasszuk a szemeit és a lábait.

11. 

A krokodilt 170°C fokon sütjük 20-30 percig.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés