Töltött krokodil

Egy finomság, amely biztosan meglepi a vendégeket!
recept,recept fotó,finomliszt,zsírszalonna,Feta sajt,Edámi sajt,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 150 ?? | gramm kcal | |
Feta sajt | 100 263 | gramm kcal | |
cherry paradicsom | 150 27 | gramm kcal | |
finomliszt | 500 1735 | gramm kcal | |
ketchup | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 150 1349 | milliliter kcal | |
olivabogyó paprikával | 100 133 | gramm kcal | |
szurokfű (oregánó) | 0 ?? | kcal | |
szárított (instant) élesztő | 2 40 | teáskanál kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
zsírszalonna | 100 ?? | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • napraforgó olaj 150 milliliter • finomliszt 500 gramm • kristálycukor 1 teáskanál • só 2 teáskanál • szárított (instant) élesztő 2 teáskanál
Tejből, olajból, lisztből, cukorból, sóból és élesztőből tésztát készítünk. A tésztát 20 percig kelni hagyjuk, majd liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk nagyobb téglalap formára. A tészta széleit kb 1-1,5cm levágjuk. A levágott részek majd a krokodil szemeinek és lábainak formázására lesz felhasználva.


3.
zsírszalonna 100 gramm • Feta sajt 100 gramm • olivabogyó paprikával 100 gramm
A tésztára ráhelyezzük a vékonyra szeletelt szalonnát. A szalonnacsíkok közepére ráhelyezzük a morzsolt feta sajtot és a felszeletelt olíva bogyókat.

4.
cherry paradicsom 150 gramm • Edámi sajt 150 gramm
Az olívákra ráhelyezzük a félbevágott cherry paradicsomot és az üresen maradt szalonna részekre ráhelyezzük a sajtszeleteket. A tésztát a sajtot és a szalonnát a kép alapján bevagdossuk.

5.
A bevágott részeket felhajtogatjuk

6.
így létrejön a krokodil teste.

7.
A végein kiformáljuk a fejet és a farkát.

8.
A levágott tésztadarabokba egy cherry paradicsomot helyezünk és letakarjuk még egy tészta darabbal - így létrehozzuk a krokodil szemét.

9.
Kiformáljuk a lábakat.

10.
A krokodil testét sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, felvert tojással megkenjük és szintén a felvert tojás segítségével odaragasszuk a szemeit és a lábait.

11.
A krokodilt 170°C fokon sütjük 20-30 percig.

Jó étvágyat!