RECEPTEK

Sampinyon gomba quiche

Sampinyon gomba quiche

Gombás-sajtos töltelékkel töltött sós francia kalács receptje.

recept,recept fotó,finomliszt,gomba,creme fraîche (friss tejszín),Falatkák

Falatkák

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Falatkák  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

creme fraîche (friss tejszín)150milliliter
finomliszt250gramm
gomba250gramm
hagyma100gramm
olivaolaj-
½teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj100gramm
víz2evőkanál

 

Recept

1. Vajas tészta

finomliszt 250 gramm  vaj 100 gramm   ½ teáskanál  víz 2 evőkanál  tyúk tojás 1 darab

Mérjünk lisztet egy tálba, adjunk hozzá kis darabokra vágott vajat, sót, tojást és vizet. Kézzel mindent összekeverünk. Hagyjuk a kompakt vajas tésztát 30 percig hűvös helyen pihenni..

2. Gomba keverék

gomba 250 gramm  olivaolaj  hagyma 100 gramm

Egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a vékonyra vágott gombát. Fedjük le az edényt, pároljuk a gomba keveréket 8 percig.

3. A tejszínt összekeverjük a tojással

creme fraîche (friss tejszín) 150 milliliter  tyúk tojás 1 darab

Egy kis tálban keverjük össze a tejszínt a tojással.

4. A tészta készítése

A tésztát osszuk 8 egyenlő részre. Minden tésztadarabot egy munkalapon kinyújtunk a quiche számára. A tésztát belenyomjuk a formába.

5. 

Mindegyik tésztára tegyünk 1 leveses kan§l gombakeveréket, adjunk hozzá kis darabokra vágott sózott juhsajtot és öntsünk le 2 teáskanál elkészített tejszínnel. Minden kalács tetejére tegyünk egy kis darab francia sajtot.

6. 

200 ° C -ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés