RECEPTEK

Sampinyon gomba quiche

Sampinyon gomba quiche

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Gombás-sajtos töltelékkel töltött sós francia kalács receptje.

recept,recept fotó,finomliszt,gomba,creme fraîche (friss tejszín),Falatkák

Falatkák

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Falatkák  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

creme fraîche (friss tejszín)150milliliter
finomliszt250gramm
gomba250gramm
hagyma100gramm
olivaolaj-
½teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj100gramm
víz2evőkanál

 

Recept

1. Vajas tészta

finomliszt 250 gramm  vaj 100 gramm   ½ teáskanál  víz 2 evőkanál  tyúk tojás 1 darab

Mérjünk lisztet egy tálba, adjunk hozzá kis darabokra vágott vajat, sót, tojást és vizet. Kézzel mindent összekeverünk. Hagyjuk a kompakt vajas tésztát 30 percig hűvös helyen pihenni..

Mérjünk lisztet egy tálba, adjunk hozzá kis...

2. Gomba keverék

gomba 250 gramm  olivaolaj  hagyma 100 gramm

Egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a vékonyra vágott gombát. Fedjük le az edényt, pároljuk a gomba keveréket 8 percig.

Egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott...

3. A tejszínt összekeverjük a tojással

creme fraîche (friss tejszín) 150 milliliter  tyúk tojás 1 darab

Egy kis tálban keverjük össze a tejszínt a tojással.

Egy kis tálban keverjük össze a tejszínt a...

4. A tészta készítése

A tésztát osszuk 8 egyenlő részre. Minden tésztadarabot egy munkalapon kinyújtunk a quiche számára. A tésztát belenyomjuk a formába.

A tésztát osszuk 8 egyenlő részre. Minden...

5. 

Mindegyik tésztára tegyünk 1 leveses kan§l gombakeveréket, adjunk hozzá kis darabokra vágott sózott juhsajtot és öntsünk le 2 teáskanál elkészített tejszínnel. Minden kalács tetejére tegyünk egy kis darab francia sajtot.

Mindegyik tésztára tegyünk 1 leveses kan§l...

6. 

200 ° C -ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

200 ° C -ra előmelegített sütőben 20 percig...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés