Sampinyon gomba quiche

Gombás-sajtos töltelékkel töltött sós francia kalács receptje.
recept,recept fotó,finomliszt,gomba,creme fraîche (friss tejszín),Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›Hozzávalók
Hozzávalók
creme fraîche (friss tejszín) | 150 450 | milliliter kcal | |
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
gomba | 250 40 | gramm kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
olivaolaj | 0 ?? | kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
víz | 2 0 | evőkanál kcal |
Recept
1. Vajas tészta
finomliszt 250 gramm • vaj 100 gramm • só ½ teáskanál • víz 2 evőkanál • tyúk tojás 1 darab
Mérjünk lisztet egy tálba, adjunk hozzá kis darabokra vágott vajat, sót, tojást és vizet. Kézzel mindent összekeverünk. Hagyjuk a kompakt vajas tésztát 30 percig hűvös helyen pihenni..

2. Gomba keverék
gomba 250 gramm • olivaolaj • hagyma 100 gramm
Egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a vékonyra vágott gombát. Fedjük le az edényt, pároljuk a gomba keveréket 8 percig.

3. A tejszínt összekeverjük a tojással
creme fraîche (friss tejszín) 150 milliliter • tyúk tojás 1 darab
Egy kis tálban keverjük össze a tejszínt a tojással.

4. A tészta készítése
A tésztát osszuk 8 egyenlő részre. Minden tésztadarabot egy munkalapon kinyújtunk a quiche számára. A tésztát belenyomjuk a formába.

5.
Mindegyik tésztára tegyünk 1 leveses kan§l gombakeveréket, adjunk hozzá kis darabokra vágott sózott juhsajtot és öntsünk le 2 teáskanál elkészített tejszínnel. Minden kalács tetejére tegyünk egy kis darab francia sajtot.

6.
200 ° C -ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!