RECEPTEK

Pulyka húsból készült spenótos golyócskák

Pulyka húsból készült spenótos golyócskák

Ízletes Húsvéti finomság - hideg konyha. De ebédre is kiváló így meleg ételként is fogyasztható.

recept,recept fotó,pulykamell,spenótlevél, friss,Falatkák,Húsvéti receptek

Falatkák

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Burgonyapüré recept-
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma2gerezd
hagyma80gramm
kifli60gramm
kifli1darab
pulykamell250gramm
repceolaj2evőkanál
repceolaj-
spenótlevél, friss250gramm
¾teáskanál
2csipet
tyúk tojás1darab
vaj20gramm

 

Recept

1. 

hagyma 80 gramm

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

2. 

pulykamell 250 gramm

Pulykamellet megmossuk, és vékony csíkokra szeleteljük.

3. 

repceolaj 2 evőkanál   ¾ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Olajon hagymát pirítunk, hozzáadjuk a húst, sózzuk,borsozzuk.

4. 

Puhára pirítjuk ( kb 15 percig) közben kevergetjük.

5. 

spenótlevél, friss 250 gramm

A spenótot megmossuk és felvágjuk.

6. 

fokhagyma 1 gerezd

A spenótot a húshoz adjuk, és adunk még hozzá préselt fokhagymát is. Megkeverjük.

7. 

Lefedve 2 percig pároljuk. Levesszük a tűzről.

8. 

kifli 60 gramm  vaj 20 gramm  fokhagyma 1 gerezd

Másfél kiflit apróra szeletelünk.Serpenyőben vajon megpirítjuk a kifliket. Hozzáadunk préselt fokhagymát.

9. 

Ha a spenót sok vizet engedett akkor kivesszünk belőle. Hozzáadjuk a megpirított kifliket és összekeverjük. Egy picit állni hagyjuk.

10. 

A meleg masszából golyócskákat formálunk.

11. 

Burgonyapüré recept

Azonnal tálalhatjuk még melegen. Burgonya pürével nagyon ízletes.

12. 

kifli 1 darab  tyúk tojás 1 darab   2 csipet

Ha hidegen szeretnénk szervírozni, vágjunk fel karikákra egy kiflit. A tojást verjük fel egy pici sóval.

13. 

repceolaj

A tojásban megforgatjuk a kifli karikákat és olajon mindkét oldalról süssük meg.

14. 

A golyócskákat egy fogvájó segítségével a pirított kiflikre szúrjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés