Töltött fűszeres camembert olajban
Kedvelt sajt, fehér penésszel a tetején, fűszeres töltelékkel és hagymával.
recept,recept fotó,hagyma,olivaolaj,olivaolaj,Hermelin sajt,Falatkák,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | 1.5 | evőkanál | |
Hermelin sajt | 6 | darab | |
fehér bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 9 | gerezd | |
grill fűszerkeverék | - | ||
hagyma | 250 | gramm | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
olivaolaj | 400 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | - |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • fokhagyma 9 gerezd • paprikás paszta, gyulyásba 1.5 evőkanál • olivaolaj 1 evőkanál
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát vékony félkerekekre vágjuk. Préseljük a fokhagymát egy tálba, adjunk hozzá fűszeres pasztát és olajat. Keverjük össze.

2.
fehér bors, őrölt • piros paprika, őrölt • Hermelin sajt 6 darab
Vágjuk félbe a sajt karikákat. Minden fél belső részét megszórjuk borssal és őrölt pirospaprikával. Az alsó felére helyezzük a fokhagymás-paprikás pasztát, és kenjük szét. Osszuk el a pasztát egyenletesen az összes alsó felére.

3.
Helyezzük az előkészített hagyma egy részét a pasztára, a sajt felső feleit pedig tegyük a sajt alsó felére. Rétegeljük egy tálba - hagyma, sajt, ...

4.
...hagyma...


6.
A camembert sajtok tetejét megszórjuk borssal, és néhány napig lezárt edényben tároljuk a hűtőszekrényben.

7.
Péksüteménnyel vagy szárazon pirított kenyérrel fogyasztjuk. Fogyasztásakor a pirítóst ízletes, illatos és egészséges olívaolajban áztatjuk.

Jó étvágyat!