Spenótos burgonya
Nagyon finom köret keleti módra.
recept,recept fotó,burgonya,spenótlevél, friss,Burgonyából készült köretek,Indiai receptek,,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Burgonyából készült köretek
Indiai receptek
kategóriak
Burgonyából készült köretek Indiai receptek Vegán receptek Vegetáriánus receptek Gluténmentes Laktózmentes Ázsiai konyha Szezon - Spenót Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
Garam masala fűszer | 1 | teáskanál | |
burgonya | 500 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ | teáskanál | |
spenótlevél, friss | 500 | gramm | |
só | - | ||
vöröshagyma | 100 | gramm | |
őrölt gyömbér | ½ |
Recept
1.
burgonya 500 gramm
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.
3.
római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál • Garam masala fűszer 1 teáskanál • őrölt gyömbér ½ CL • fokhagyma 2 gerezd
Hozzáadjuk a borsot és együtt a hagymával tovább pirítjuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
4.
spenótlevél, friss 500 gramm
Beletesszük a megtisztított, kisebb daraboltra tépett spenótleveleket és lefedve főzzük.
5.
Majd levesszük a fedőt ha a spenót levelek már egy kicsit megfonnyadtak.
6.
Hozzáadjuk a megfőtt burgonyát. Megkeverjük...
Jó étvágyat!