szakacsreceptek.hu

Finom burgonyapüré

    

Könnyű és diétás burgonyapüré.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alacsony zsírtartalmú tej 0,5%200milliliter
burgonya600gramm
½teáskanál
vaj20gramm
víz-

1. 

burgonya 600 gramm  víz   ½ teáskanál

A burgonyát megpucoljuk, felvágjuk és egy fazékba helyezzük, majd felöntjük vízzel és megsózzuk. Puhára főzzük.

2. 

alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 200 milliliter  vaj 20 gramm

A vizet nem öntjük le, a burgonyát megtörjük benne, hozzáadjuk a vajat és a forró tejet és alaposan összekeverjük.

3. 

A burgonyapüré először ritkább majd besűrűsödik. Ha a vizet nem öntjük le amiben főtt akkor megmaradnak a vitaminok a burgonyából amelyek a főzéssel a vízben maradtak.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés