Amerikai burgonya
![Amerikai burgonya](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000478/img_hu_4x3/amerikai-burgonya_00180.jpg)
Mennyei, ropogós, sós burgonyaköret.
recept,recept fotó,burgonya,Burgonyából készült köretek,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Burgonyából készült köretek
kategóriak
Burgonyából készült köretek Szezonális receptek Gluténmentes Laktózmentes Szezon - Burgonya
Recept
1.
burgonya 1500 gramm • víz • só
Közepes nagyságú burgonyákat jól megmosunk. Az így elkészített burgonyákat sós vízben félpuhára főzzük. Kb 15-20 percig a burgonya nagyságától függően.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000478/small/zemiaky-predvarime.jpg)
2.
Leöntjük a vizet, majd a burgonyákat hosszában negyedekre, nyolcadokra szeleteljük - úgy ahogy éppen sikerül. Majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000478/small/zemiaky-pokrajame.jpg)
3.
napraforgó olaj 4 evőkanál
Az elkészített burgonyák tetejét egy picit olíva olajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 250°C -on körülbelül 45 percig sütjük. Sütés alatt a burgonyákat néhányszor a tepsiben egy konyhai eszköz segítségével megforgatjuk. Sütés után ízlés szerint sózzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000478/small/zemiaky-upecieme.jpg)
Jó étvágyat!