szakacsreceptek.hu

Burgonya haluska - sztrapacska

    

A tradicionális burgonya haluska eredeti receptje, amely több variációban is tálalható.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya600gramm
napraforgó olaj-
rétesliszt300gramm
2teáskanál
tyúk tojás1darab
víz-

1. 

burgonya 600 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és apróra reszeljük.

2. 

 1 teáskanál  tyúk tojás 1 darab  rétesliszt 300 gramm

Hozzáadunk sót, tojást és lisztet. Összekeverjük és egy kicsit állni hagyjuk. TIPP: ha a tészta túl lágy, adjunk hozzá több lisztet.

3. 

víz   1 teáskanál

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, melyhez sót adtunk hozzá. A forró vízbe egy galuska szaggatón átnyomjuk az elkészített tésztát.

4. 

A haluskákat kb 3 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

5. 

napraforgó olaj

A kész haluskákat leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, olajjal megcsepegtetjük, hogy ne ragadjanak és jól összekeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés