Burgonya haluska - sztrapacska

A tradicionális burgonya haluska eredeti receptje, amely több variációban is tálalható.
recept,recept fotó,burgonya,tyúk tojás,Burgonyából készült köretek,Laktózmentes
Burgonyából készült köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 600 552 | gramm kcal | |
| napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
| rétesliszt | 300 1068 | gramm kcal | |
| só | 2 0 | teáskanál kcal | |
| tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
| víz | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
só 1 teáskanál • tyúk tojás 1 darab • rétesliszt 300 gramm
Hozzáadunk sót, tojást és lisztet. Összekeverjük és egy kicsit állni hagyjuk. TIPP: ha a tészta túl lágy, adjunk hozzá több lisztet.

3.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, melyhez sót adtunk hozzá. A forró vízbe egy galuska szaggatón átnyomjuk az elkészített tésztát.

4.
A haluskákat kb 3 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

5.
A kész haluskákat leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, olajjal megcsepegtetjük, hogy ne ragadjanak és jól összekeverjük.

Jó étvágyat!






















