Burgonya haluska - sztrapacska
A tradicionális burgonya haluska eredeti receptje, amely több variációban is tálalható.
recept,recept fotó,burgonya,tyúk tojás,Burgonyából készült köretek,Szezonális receptek,Laktózmentes
Burgonyából készült köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 600 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
rétesliszt | 300 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | - |
Recept
2.
só 1 teáskanál • tyúk tojás 1 darab • rétesliszt 300 gramm
Hozzáadunk sót, tojást és lisztet. Összekeverjük és egy kicsit állni hagyjuk. TIPP: ha a tészta túl lágy, adjunk hozzá több lisztet.
3.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, melyhez sót adtunk hozzá. A forró vízbe egy galuska szaggatón átnyomjuk az elkészített tésztát.
4.
A haluskákat kb 3 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
5.
A kész haluskákat leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, olajjal megcsepegtetjük, hogy ne ragadjanak és jól összekeverjük.
Jó étvágyat!