Tönköly-burgonya galuska búzadarával
Köretként paprikáshoz, pörkölthöz vagy mártáshoz alkalmas. Külön ételként is alkalmas édesen mákkal és cukorral, vagy sósan juhtúróval és szalonnával.
recept,recept fotó,búzadara,teljes kiőrlésű tönköly liszt,burgonya,Burgonyából készült köretek,Szezonális receptek,Laktózmentes
Burgonyából készült köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
búzadara | 200 | gramm | |
sertészsír | 1 | evőkanál | |
só | - | ||
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 60 | gramm | |
víz | 0 |
Recept
1.
búzadara 200 gramm • teljes kiőrlésű tönköly liszt 60 gramm
Mérjünk le egy tálba a búzadarát és a tönkölylisztet.
2.
burgonya 400 gramm
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, és a tojással együtt a lisztekhez adjuk.
5.
Amikor a galuskák a felszínre úsznak, főzzük őket 8 percig.
6.
sertészsír 1 evőkanál
Leszűrjük, hideg vízzel gyorsan leöblítjük, hagyjuk lecsöpögni, és egy tálba tesszük, adjunk hozzá egy kevés sertészsírt és összekeverjük.
Jó étvágyat!