szakacsreceptek.hu

Tönköly-burgonya galuska búzadarával

Tönköly-burgonya galuska búzadarával

    

Köretként paprikáshoz, pörkölthöz vagy mártáshoz alkalmas. Külön ételként is alkalmas édesen mákkal és cukorral, vagy sósan juhtúróval és szalonnával.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

búzadara 200 gramm  teljes kiőrlésű tönköly liszt 60 gramm

Mérjünk le egy tálba a búzadarát és a tönkölylisztet.

2. 

burgonya 400 gramm

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, és a tojással együtt a lisztekhez adjuk.

3. 

víz

Hozzáöntünk vizet, és közepesen kemény tésztát dolgozunk ki belőle.

4. 

víz 

Forraljunk fel sós vizet az edényben. Szaggassuk a tésztát galuska szaggatón a vízbe.

5. 

Amikor a galuskák a felszínre úsznak, főzzük őket 8 percig.

6. 

sertészsír 1 evőkanál

Leszűrjük, hideg vízzel gyorsan leöblítjük, hagyjuk lecsöpögni, és egy tálba tesszük, adjunk hozzá egy kevés sertészsírt és összekeverjük.

Jó étvágyat!

burgonya400gramm
búzadara200gramm
sertészsír1evőkanál
-
teljes kiőrlésű tönköly liszt60gramm
víz0

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés