szakacsreceptek.hu

Fő ételek > Főzelékek és mártások

Főzelékek és mártások

 
Tökfőzelék párolt marhahússal.

Ez a finom tökfőzelék marhahússal nagyon közkedvelt étel. Ez a klasszikus receptet, friss tökből készítettük , amelyet együtt a magjaival reszeltünk le és új burgonyából hogy minél több vitamin maradjon benne.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Gyors babfőzelék fehér babból

Egyszerűen elkészíthető babfőzelék konzerv fehér babból. Tükörtojással, zöldség vagy húsgolyókkal esetleg fasírozottal tálaljuk.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

Spenót főzelék, friss spenótból

Ízletes és egészséges spenót a gyermekeknek és a felnőtteknek is, nem csak a böjt napjain.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

Kókusztejes vöröslencse dahl

A dahl egy indiai étel, mely hagyományosan lehet főfogás, vagy köret. Ahogy nálunk a gulyásleves, vagy a lecsó, ahány ház, annyi szokás, annyi féle recept. Tekintve, hogy minden esetben hüvelyesekből készül (csicseriborsó, lencse, sárgaborsó…), remek fehérjeforrást és gazdag rostokban. Emellett mind a clean, mind a vegán és laktózmentes étkezésbe is tökéletesen illeszkedik.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

Szőlőszósz középkori módra

Sűrű és érdekes ízű szósz. Nagyon finom sült kacsához vagy lepényhez mint köret.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

Spenótos vörös lencse

Spenótos Dal (indiai lencsetál) (Palak Dal, Dal Palak), egy finom indiai szósz apró lencséből és friss spenótból. Egy kiváló és laktató étel. Ha nem is imádjuk az indiai konyhát ez a recept biztosan elnyeri tetszésüket, elég ha megkóstolják.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

Barack szósz barna cukorral

Finom édes szósz, friss barackból. Amely kiváló töltelék nélküli szárazabb kalácsokhoz, vagy akár néhány húsból készült fogáshoz is...

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Patiszonfőzelék

Ennek a főzeléknek az elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul rengeteg jótékony vitamin van a patiszonban, ezért érdemes fogyasztani. Sőt, még kevés kalóriát is tartalmaz, így diéta során is bátran lehet enni.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

Kelkáposzta főzelék burgonyával

Klasszikus recept nagymamáink konyhájából egy kelkáposzta főzelék elkészítésére.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

Savanyú káposzta főzelék

Finom tejfölös főzelék savanyú káposztából, burgonyával. Fasírozottal vagy húsgombóccal tálaljuk.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

Tejszínes szilvamártás

Finom édes-sós mártás, amely kiváló füstölt húsok mellé, sült kacsahúsokhoz vagy nyúlhúsokhoz.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

közepes

Tökfőzelék marhahússal

Nagyon finom tökfőzelék, tejföllel és új krumplival és sült marhaszeletekkel. Ha csak négy személy részére készül akkor elég csak minden alapanyag felét használni :)

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Spenót főzelék mirelit spenótból

Hagyományosan a spenót főzeléket főtt krumplival és tükörtojással tálaljuk.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

Tejfölös burgonyás- tökfőzelék

Nagyon finom főzelék, köret nélkül is fogyaszthatjuk. De tükörtojással, fasírozottal vagy épen finom kenyérrel is kiváló :)

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

Sárgaborsó főzelék medvehagymával

A szanszkrit eredetű dahl tulajdonképp gyűjtőfogalom, nem egyetlen konkrét recepttel leírható étel. Mindenféle hüvelyesből - lencse-, borsó- és babféléből - készített, fűszerekkel gazdagított fogást értenek alatta. Rostokban, fehérjében igen gazdag, sokféleképp variálható, fűszerezhető. Hasonlíthat egy sűrű levesre éppúgy, mint tartalmas főzelékfélére, mártásra, már ami az állagát illeti. Lehet hozzá kenyeret, de rizst is kínálni, gazdagítható zöldségfélékkel vagy akár többféle hüvelyesből is főzhető.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Lencsefőzelék

Recept egy lencséből készült finom krémes főzelékre, krumplival és tükörtojással.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

Pikáns alma chutney kókusszal.

A csatni dél-ázsiai eredetű fűszeres szószféleség. Íze széles skálán mozoghat, lehet édes vagy savanyú, csípős, általában zöldségekből vagy gyümölcsökből készítik.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

Paradicsom mártás

Egyszerű paradicsom mártás, konzerv paradicsomból.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

Pikáns paradicsom mártás

Ezt a szószt elég nagy mennyiségben érdemes elkészíteni,hogy az ízek tökéletes harmóniája bármilyen tészta, hús étel mellé remek társ lehessen. :)

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

Tartármártás tejfölből

Könnyű tartármártás, amely kiváló rántott ételekhez.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

alacsony

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés