Tejfölös borsófőzelék

Nagyon finom borsófőzelék sárga száraz borsóból tejszínnel a tetején. Igazi delikatesz.
recept,recept fotó,borsó, sárga, felezett, szárított,habtejszín (30-33%),Főzelékek és mártások,Gluténmentes
Főzelékek és mártások
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
595 g
Adag energiatartalma
743 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
borsó, sárga, felezett, szárított | 500 1705 | gramm kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
habtejszín (30-33%) | 200 622 | milliliter kcal | |
hagyma | 400 176 | gramm kcal | |
repceolaj | 50 450 | milliliter kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1200 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
borsó, sárga, felezett, szárított 500 gramm • víz 1200 milliliter • só 1.5 teáskanál
A borsót átválogatjuk, egy fazékba szórjuk és felöntjük vízzel, majd a vizet leöntjük és újra párszor a borsót átmossuk. Ha a borsót jól átmostuk hozzáadjuk a megadott mennyiségű vizet és abban főzzük. Sót és borsot adunk hozzá. Puhára főzzük kb egy órán keresztül.

2.
Miután megfőtt a borsót a vízben turmixoljuk.


4.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter
...és a tejfölt, Felforraljuk. Ha a főzelék ritkának tűnne, besűríthetjük habarással ( 1 leveses kanál ) liszttel és ( 50 ml ) tejjel.

5.
hagyma 400 gramm • repceolaj 50 milliliter
A hagymát megpucoljuk, felvágjuk holdacskákra és megpirítjuk.

6.
A pirított hagymát a főzelék tetejére rakjuk és kenyérrel tálaljuk. Tálalhatjuk egy picit megpirított sonka szelettel is.

Jó étvágyat!