szakacsreceptek.hu

Tejfölös borsófőzelék

    

Nagyon finom borsófőzelék sárga száraz borsóból tejszínnel a tetején. Igazi delikatesz.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
borsó, sárga, felezett, szárított500gramm
fokhagyma3gerezd
habtejszín (30-33%)200milliliter
hagyma400gramm
repceolaj50milliliter
1.5teáskanál
víz1200milliliter

1. 

borsó, sárga, felezett, szárított 500 gramm  víz 1200 milliliter   1.5 teáskanál

A borsót átválogatjuk, egy fazékba szórjuk és felöntjük vízzel, majd a vizet leöntjük és újra párszor a borsót átmossuk. Ha a borsót jól átmostuk hozzáadjuk a megadott mennyiségű vizet és abban főzzük. Sót és borsot adunk hozzá. Puhára főzzük kb egy órán keresztül.

2. 

Miután megfőtt a borsót a vízben turmixoljuk.

3. 

fokhagyma 3 gerezd

Hozzáadjuk a préselt fokhagymát...

4. 

habtejszín (30-33%) 200 milliliter

...és a tejfölt, Felforraljuk. Ha a főzelék ritkának tűnne, besűríthetjük habarással ( 1 leveses kanál ) liszttel és ( 50 ml ) tejjel.

5. 

hagyma 400 gramm  repceolaj 50 milliliter

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk holdacskákra és megpirítjuk.

6. 

A pirított hagymát a főzelék tetejére rakjuk és kenyérrel tálaljuk. Tálalhatjuk egy picit megpirított sonka szelettel is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés