RECEPTEK

Tejfölös-mustáros pangasius

Tejfölös-mustáros pangasius

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Finom pangasius tejfölös-mustáros mártással leöntve, főt krumplival és pirított cukkinival. A halat és a krumplit a legegyszerűbben gőzfazékban készíthetjük el.

recept,recept fotó,gyorsfagyasztott pangasius,burgonya,habtejszín (30-33%),Halak,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Halak

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

800

736

gramm

kcal

citromlé

0

??

kcal

cukkini

200

36

gramm

kcal

gyorsfagyasztott pangasius

1400

1120

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

hagyma

120

53

gramm

kcal

kremsi mustár

2

33

evőkanál

kcal

kukoricakeményítő

2

37

teáskanál

kcal

olivaolaj

3

396

evőkanál

kcal

piros paprika, őrölt

0

??

kcal

szegfűbors

0

??

kcal

2

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

vaj

50

367

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

100

48000

liter

kcal

 

Recept

1. A hal elkészítése

gyorsfagyasztott pangasius 1400 gramm  citromlé   2 teáskanál  szegfűbors  piros paprika, őrölt

A halfiléket érdemes felhasználás előtt kiolvasztani. A kiolvadt filéket mossuk meg, töröljük meg egy papírtörlővel. A halakat helyezzük egy vágó lapra, citromlével meglocsoljuk, sózzuk, hintsük meg frissen őrölt borssal és pirospaprikával.

A halfiléket érdemes felhasználás előtt...

2. Burgonya

burgonya 800 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, félbe vágjuk. A gőzfazék legalsó edényébe helyezzük. ( Megfőzhetjük sós vízben is ).

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, félbe...

3. 

A halfiléket a gőzfazék felső edényeibe rakjuk, a párolás idejét 40 percre állítjuk be, és a halat a krumplival megfőzzük. ( A pangasiust elkészíthetjük egy serpenyőben lefedve, szükség szerint, felöntve egy kevés vízzel ).

A halfiléket a gőzfazék felső edényeibe...

4. Cukkini

cukkini 200 gramm  vaj 50 gramm 

A cukkinit megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk. Serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük a cukkinit és megsütjük. Ha megsült sózzuk meg, vegyük ki a serpenyőből egy szűrőre, hagyjuk a vajat lecsepegni és a vajat öntjük vissza a serpenyőbe.

A cukkinit megpucoljuk, vékony karikákra...

5. Mártás

olivaolaj 3 evőkanál  hagyma 120 gramm

A vajhoz olajat adunk, apróra vágott vöröshagymát és aranybarnába sütjük.

A vajhoz olajat adunk, apróra vágott...

6. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 100 liter  kukoricakeményítő 2 teáskanál  kremsi mustár 2 evőkanál

A tejfölhöz tejet adunk és kukoricakeményítőt. A habarást a hagymához öntjük és összekeverjük. A végén hozzáadjuk a mustárt és forraljuk.

A tejfölhöz tejet adunk és...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés