szakacsreceptek.hu

Tejfölös-mustáros pangasius

Tejfölös-mustáros pangasius

    

Finom pangasius tejfölös-mustáros mártással leöntve, főt krumplival és pirított cukkinival. A halat és a krumplit a legegyszerűbben gőzfazékban készíthetjük el.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

burgonya800gramm
citromlé-
cuketti200gramm
gyorsfagyasztott pangasius1400gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
hagyma120gramm
kremsi mustár2evőkanál
kukoricakeményítő2teáskanál
olivaolaj3evőkanál
piros paprika, őrölt-
szegfűbors-
2teáskanál
-
vaj50gramm
zsírszegény tej 1,5%100liter

1. A hal elkészítése

gyorsfagyasztott pangasius 1400 gramm  citromlé   2 teáskanál  szegfűbors  piros paprika, őrölt

A halfiléket érdemes felhasználás előtt kiolvasztani. A kiolvadt filéket mossuk meg, töröljük meg egy papírtörlővel. A halakat helyezzük egy vágó lapra, citromlével meglocsoljuk, sózzuk, hintsük meg frissen őrölt borssal és pirospaprikával.

A hal elkészítése

2. Burgonya

burgonya 800 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, félbe vágjuk. A gőzfazék legalsó edényébe helyezzük. ( Megfőzhetjük sós vízben is ).

Burgonya

3. 

A halfiléket a gőzfazék felső edényeibe rakjuk, a párolás idejét 40 percre állítjuk be, és a halat a krumplival megfőzzük. ( A pangasiust elkészíthetjük egy serpenyőben lefedve, szükség szerint, felöntve egy kevés vízzel ).

4. Cukkini

cuketti 200 gramm  vaj 50 gramm 

A cukkinit megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk. Serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük a cukkinit és megsütjük. Ha megsült sózzuk meg, vegyük ki a serpenyőből egy szűrőre, hagyjuk a vajat lecsepegni és a vajat öntjük vissza a serpenyőbe.

Cukkini

5. Mártás

olivaolaj 3 evőkanál  hagyma 120 gramm

A vajhoz olajat adunk, apróra vágott vöröshagymát és aranybarnába sütjük.

Mártás

6. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 100 liter  kukoricakeményítő 2 teáskanál  kremsi mustár 2 evőkanál

A tejfölhöz tejet adunk és kukoricakeményítőt. A habarást a hagymához öntjük és összekeverjük. A végén hozzáadjuk a mustárt és forraljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés