ActiFry sült aranydurbincs

Recept egy kiváló halételre aranydurbincsból
recept,recept fotó,aranydurbincs,Halak,ActiFry 2v1 receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
aranydurbincs | 600 576 | gramm kcal | |
fűszerek halra | ¼ 3 | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal |
Recept
1. Filézés
aranydurbincs 600 gramm
A halat alaposan megmossuk, és papírtörlővel megtörölgetjük, hogy ne csússzon filézés közben. Éles késsel eltávolítjuk a pikkelyeket a farok rész irányából.

2.
Levágjuk a hal fejét, uszonyait és a farkát.

3.
A hal mindkét oldalából filéket vágunk. A fejrésztől indulunk a farok irányába a hátcsontnál kb 1 cm mély vágást ejtünk. Majd lassacskán levágjuk a húst a mellkascsontról, mindig a fej irányából.

4. Sütés
só ¼ teáskanál • fűszerek halra ¼ teáskanál
A filéket felvághatjuk kisebb részekre is. Sózzuk és fűszerezzük.

5.
olivaolaj 1 evőkanál
A filéket egyenletesen szétrakjuk egy olajjal kikent ActiFry lapra, háromszor benyomjuk a 2az1-ben HAL programot, és 8 percre állítjuk az időzítőt, majd benyomjuk a Start gombot.

Jó étvágyat!