RECEPTEK

Csirke comb szeletek

Csirke comb szeletek

Csont nélküli sült csirke combok burgonyával és három fajt sajttal.

recept,recept fotó,burgonya,kicsontozott csirkecomb,cottage cheese sajt,Csirkehús,Gluténmentes

Csirkehús

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Ementáli sajt50gramm
balkányi típusú sajt50gramm
burgonya1200gramm
chili paprikás mártás-
cottage cheese sajt180gramm
hagyma120gramm
kicsontozott csirkecomb1kilogramm
napraforgó olaj-
piros paprika, őrölt-
-
víz100milliliter

 

Recept

1. 

kicsontozott csirkecomb 1 kilogramm

A csirkecombokat kicsontozzuk, megmossuk...

2. 

...és kiklopfoljuk.

3. 

  piros paprika, őrölt

Minden egyes szeletett mindkét oldaláról megsózzuk és meghintjük őrölt pirospaprikával.

4. 

napraforgó olaj

Forró olajban mindkét oldaláról a húst hirtelen kisütjük és a sütőedénybe rakjuk. A húsra rácsepegtetjük az olajat amiben sült.

5. 

burgonya 1200 gramm

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk.

6. 

Karikákra szeleteljük és rárakjuk a húsra.

7. 

hagyma 120 gramm  chili paprikás mártás  víz 100 milliliter

A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Szétszedjük a karikákat és a burgonyára rakjuk. Chilli mártással csepegtetjük meg. Vízzel felöntjük, és a sütőedényt letakarjuk. Előmelegített sütőben 200°C 25 percig sütjük.

8. 

cottage cheese sajt 180 gramm  balkányi típusú sajt 50 gramm  Ementáli sajt 50 gramm

Cottage sajtot összekeverjük a reszelt ementális sajttal és a balkán sajttal.

9. 

A húst kiszedjük a burgonya alól és minden egyes szeletre rá rakjuk a sajtos tölteléket.

10. 

Forró sütőben 15 percig hirtelen besütjük.

11. 

Tálalhatjuk savanyú uborkával vagy friss zöldség salátával.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit