szakacsreceptek.hu

ActiFry fokhagymás csirkehús

ActiFry fokhagymás csirkehús

    

Illatos fokhagymás csirke ízletes grillezett zöldséggel és hasábburgonyával. Egy komplett ebéd az ActiFry fritőzben elkészítve, 3 kanál olaj felhasználásával.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

olivaolaj 3 evőkanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  szárított fokhagyma 1 teáskanál  kicsontozott csirkecomb 600 gramm

A felső csirkecombokat megmossuk, belerakjuk egy tálba, hozzáöntjük az olajat, paprikát és a fokhagymát. Összekeverjük.

2. 

A húst belerakjuk az ActiFry edénybe, lefedjük a felső lemezzel - serpenyővel. Beállítjuk a 2az1-ben Csirke programot 35 percre.

3. 

fokhagyma 12 gerezd

Az idő letelte után a húst megkenjük préselt fokhagymával.

4. 

Bekapcsoljuk az ActiFry-t és a húst tovább sütjük (a felső lemez - serpenyő nélkül) 15 percig.

5. 

mirelit zöldség  300 gramm   1 csipet

A megsült húst kivesszük és ráhelyezzük a serpenyőre, letakarjuk. A fritőz edényébe beleszórjuk a mirelit zöldséget, teszünk hozzá egy csipetnyi sót és 10 percig sütjük.

6. 

burgonya 800 gramm

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk és hasábokra vágjuk

7. 

 ¼ teáskanál

A serpenyőn lévő húshoz hozzáadjuk a zöldséget és letakarjuk. Az actifry edénybe beleszórjuk a burgonyát, sózzuk és 30 percig sülni hagyjuk.

8. 

A sült burgonya felé behelyezzük a csirkével és zöldséggel teli serpenyőt és 2-3 percig a 2az1ben Csirke programon felmelegítjük. Tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

burgonya800gramm
fokhagyma12gerezd
kicsontozott csirkecomb600gramm
mirelit zöldség 300gramm
olivaolaj3evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
szárított fokhagyma1teáskanál
¼teáskanál
1csipet

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés