Töltött csirkemell sütőtök pestóval.
Egy finom csirkemell recept sütőtök töltelékkel teli kesu dióval.
recept,recept fotó,hokaido tök,kesudió,csirkemell,Csirkehús,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 4 | darab | |
hagyma | 50 | gramm | |
hokaido tök | 100 | gramm | |
kesudió | 50 | gramm | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 75 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | ¼ | teáskanál | |
só | ¾ | teáskanál |
Recept
1.
hokaido tök 100 gramm • kesudió 50 gramm • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 75 gramm • hagyma 50 gramm • só ½ teáskanál
A megadott alapanyagokat együtt jól összeturmixoljuk.
2.
csirkemell 4 darab
A hús szeletekben egy éles kés segítségével mélyedéseket csinálunk ahová majd a tölteléket töltjük.
3.
Megtöltjük az elkészített töltelékkel és egy fogvájóval rögzítjük a hűst hogy ki ne folyjon a töltelék.
4.
só ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt ¼ teáskanál
A megtöltött csirkemelleket egy zsiradékkal megkent sütőlapra helyezzük el. Sózzuk és egy pici őrölt piros paprikával is megszórjuk.
Jó étvágyat!