RECEPTEK

Túrókrémes eper szelet

Túrókrémes eper szelet

Fantasztikusan finom, lágy, zamatos szelet, tele eperrel és túró krémmel.

recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,vaníliás puding -por,túró, sima,lágy,habtejszín (30-33%),mirelit eper,eper,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

eper500gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
kakaó25gramm
kristálycukor1teáskanál
kristálycukor140gramm
kukoricakeményítő1teáskanál
mirelit eper500gramm
porcukor80gramm
rétesliszt-
rétesliszt80gramm
1csipet
sütőpor1.5teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%600milliliter
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
túró, sima,lágy500gramm
vaj-
vaj160gramm
vaníliás puding -por74gramm
víz25milliliter

 

Recept

1. 

tojássárgája 6 darab  porcukor 80 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

kakaó 25 gramm  víz 25 milliliter

Kakaót és vizet adunk hozzá.

3. 

tojásfehérje 6 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

rétesliszt 80 gramm  sütőpor 1.5 teáskanál

A lisztet összekeverjük a sütő porral és hozzákeverjük a tojás fehérje habbal a tojás sárgájához .

5. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy (35x40 cm) vajjal kikent és lisztel meghintet sütő lapra öntjük ki.

6. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter  kristálycukor 140 gramm  vaníliás puding -por 74 gramm

Tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot főzünk. Hűlni hagyjuk egy kicsit...

8. 

vaj 160 gramm

...és a pudinghoz hozzáadjuk a vajat.

9. 

túró, sima,lágy 500 gramm

Belekeverjük a hideg túrót...

10. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

...és a tejszínhabot.

11. 

mirelit eper 500 gramm  eper 500 gramm

Használhatunk mirelit (befőtt) és friss eper kombinációt is.A fagyasztott epret szobahőmérsékleten kicsit felolvasztjuk és egy pohárba leöntjük a levének egy részét. Az epreket a piskótára helyezzük el, megcsepegtetjük az eper lé másik felével. Majd a fagyasztott eprekre rá rakjuk a friss epreket is.

12. 

kristálycukor 1 teáskanál  kukoricakeményítő 1 teáskanál

A leöntött eper levéhez (100 ml) hozzáadunk cukrot, kukorica keményítőt és sűrű szirupot főzzünk belőle.

13. 

Az eprekre rá rakjuk a krémet és rá öntjük a sűrű eper szirupot. Hűtőben állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit