RECEPTEK

Túrókrémes eper szelet

Túrókrémes eper szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Fantasztikusan finom, lágy, zamatos szelet, tele eperrel és túró krémmel.

recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,vaníliás puding -por,túró, sima,lágy,habtejszín (30-33%),mirelit eper,eper,Sütemények,Szezonális receptek

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

eper

500

215

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

kakaó

25

77

gramm

kcal

kristálycukor

1

21

teáskanál

kcal

kristálycukor

140

563

gramm

kcal

kukoricakeményítő

1

19

teáskanál

kcal

mirelit eper

500

175

gramm

kcal

porcukor

80

311

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

rétesliszt

80

285

gramm

kcal

1

0

csipet

kcal

sütőpor

1.5

6

teáskanál

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

600

384

milliliter

kcal

tojásfehérje

6

101

darab

kcal

tojássárgája

6

342

darab

kcal

túró, sima,lágy

500

595

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

vaj

160

1175

gramm

kcal

vaníliás puding -por

74

263

gramm

kcal

víz

25

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

tojássárgája 6 darab  porcukor 80 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

2. 

kakaó 25 gramm  víz 25 milliliter

Kakaót és vizet adunk hozzá.

Kakaót és vizet adunk hozzá....

3. 

tojásfehérje 6 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

4. 

rétesliszt 80 gramm  sütőpor 1.5 teáskanál

A lisztet összekeverjük a sütő porral és hozzákeverjük a tojás fehérje habbal a tojás sárgájához .

A lisztet összekeverjük a sütő porral és...

5. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy (35x40 cm) vajjal kikent és lisztel meghintet sütő lapra öntjük ki.

A tésztát egy (35x40 cm) vajjal kikent és...

6. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

15 percig 180°C fokon sütjük....

7. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter  kristálycukor 140 gramm  vaníliás puding -por 74 gramm

Tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot főzünk. Hűlni hagyjuk egy kicsit...

Tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot...

8. 

vaj 160 gramm

...és a pudinghoz hozzáadjuk a vajat.

...és a pudinghoz hozzáadjuk a vajat....

9. 

túró, sima,lágy 500 gramm

Belekeverjük a hideg túrót...

Belekeverjük a hideg túrót......

10. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

...és a tejszínhabot.

...és a tejszínhabot....

11. 

mirelit eper 500 gramm  eper 500 gramm

Használhatunk mirelit (befőtt) és friss eper kombinációt is.A fagyasztott epret szobahőmérsékleten kicsit felolvasztjuk és egy pohárba leöntjük a levének egy részét. Az epreket a piskótára helyezzük el, megcsepegtetjük az eper lé másik felével. Majd a fagyasztott eprekre rá rakjuk a friss epreket is.

Használhatunk mirelit (befőtt) és friss eper...

12. 

kristálycukor 1 teáskanál  kukoricakeményítő 1 teáskanál

A leöntött eper levéhez (100 ml) hozzáadunk cukrot, kukorica keményítőt és sűrű szirupot főzzünk belőle.

A leöntött eper levéhez (100 ml) hozzáadunk...

13. 

Az eprekre rá rakjuk a krémet és rá öntjük a sűrű eper szirupot. Hűtőben állni hagyjuk.

Az eprekre rá rakjuk a krémet és rá öntjük a...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés