Túrókrémes eper szelet
Fantasztikusan finom, lágy, zamatos szelet, tele eperrel és túró krémmel.
recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,vaníliás puding -por,túró, sima,lágy,habtejszín (30-33%),mirelit eper,eper,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 500 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kakaó | 25 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | 140 | gramm | |
kukoricakeményítő | 1 | teáskanál | |
mirelit eper | 500 | gramm | |
porcukor | 80 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
rétesliszt | 80 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 1.5 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 600 | milliliter | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaj | - | ||
vaj | 160 | gramm | |
vaníliás puding -por | 74 | gramm | |
víz | 25 | milliliter |
Recept
4.
rétesliszt 80 gramm • sütőpor 1.5 teáskanál
A lisztet összekeverjük a sütő porral és hozzákeverjük a tojás fehérje habbal a tojás sárgájához .
5.
A tésztát egy (35x40 cm) vajjal kikent és lisztel meghintet sütő lapra öntjük ki.
6.
15 percig 180°C fokon sütjük.
7.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter • kristálycukor 140 gramm • vaníliás puding -por 74 gramm
Tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot főzünk. Hűlni hagyjuk egy kicsit...
11.
mirelit eper 500 gramm • eper 500 gramm
Használhatunk mirelit (befőtt) és friss eper kombinációt is.A fagyasztott epret szobahőmérsékleten kicsit felolvasztjuk és egy pohárba leöntjük a levének egy részét. Az epreket a piskótára helyezzük el, megcsepegtetjük az eper lé másik felével. Majd a fagyasztott eprekre rá rakjuk a friss epreket is.
12.
kristálycukor 1 teáskanál • kukoricakeményítő 1 teáskanál
A leöntött eper levéhez (100 ml) hozzáadunk cukrot, kukorica keményítőt és sűrű szirupot főzzünk belőle.
13.
Az eprekre rá rakjuk a krémet és rá öntjük a sűrű eper szirupot. Hűtőben állni hagyjuk.
Jó étvágyat!