Angyali sütemény csokoládé likőrrel
Lágy krémes sütemény isteni ízzel!
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),Csokoládélikőr,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
Csokoládélikőr recept | 100 | milliliter | |
csokoládés puding- por | 100 | gramm | |
habfixáló | 16 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
instant kakaó | - | ||
kakaó | 20 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
porcukor | 140 | gramm | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 5 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 150 | gramm | |
vaj | - | ||
víz | 25 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 700 | milliliter |
Recept
5.
...és könnyedén belekeverjük a fehérjéből készült habot.
7.
12 percig 180°C fokon sütjük.
8.
zsírszegény tej 1,5% 700 milliliter • kristálycukor 50 gramm • csokoládés puding- por 100 gramm • kakaó 20 gramm
A tej felét cukorral felforraljuk. A másik felében pudingport és kakaót keverünk el, majd beleöntjük az első felébe. Sűrű pudingot főzünk, majd hideg vízben szobahőmérsékletre hűtjük.
10.
A kikevert vajhoz hozzákeverjük a pudingot.
11.
A piskótalapot átfordítjuk, és sűrűn fogvájóval megszurkáljuk.
13.
Miután a likőr felszívódott, rákenjük a pudingot. Hűvös helyen letakarva (2-3 órát) állni hagyjuk.
14.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 16 gramm
Fixálóval tejszínhabot készítünk, és egyenletesen a krémre kenjük.
16.
...majd kisebb vagy nagyobb kockákra, vagy téglalapra szeleteljük tetszés szerint...
Jó étvágyat!