RECEPTEK

Angyali sütemény csokoládé likőrrel

Angyali sütemény csokoládé likőrrel

Lágy krémes sütemény isteni ízzel!

recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),Csokoládélikőr,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Csokoládélikőr recept100milliliter
csokoládés puding- por100gramm
habfixáló16gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
instant kakaó-
kakaó20gramm
kristálycukor50gramm
porcukor140gramm
rétesliszt60gramm
rétesliszt-
sütőpor5gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj150gramm
vaj-
víz25milliliter
zsírszegény tej 1,5%700milliliter

 

Recept

1. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 60 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

víz 25 milliliter

A tojássárgájába egy kis vizet keverünk...

4. 

rétesliszt 60 gramm  sütőpor 5 gramm

...majd lisztet sütőporral keverve...

5. 

...és könnyedén belekeverjük a fehérjéből készült habot.

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát vajjal kikent és liszttel meghintett tepsire öntjük (22,5x32,5 cm).

7. 

12 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

zsírszegény tej 1,5% 700 milliliter  kristálycukor 50 gramm  csokoládés puding- por 100 gramm  kakaó 20 gramm

A tej felét cukorral felforraljuk. A másik felében pudingport és kakaót keverünk el, majd beleöntjük az első felébe. Sűrű pudingot főzünk, majd hideg vízben szobahőmérsékletre hűtjük.

9. 

vaj 150 gramm  porcukor 80 gramm

A vajat cukorral keverjük ki.

10. 

A kikevert vajhoz hozzákeverjük a pudingot.

11. 

A piskótalapot átfordítjuk, és sűrűn fogvájóval megszurkáljuk.

12. 

Csokoládélikőr recept 100 milliliter

A piskótára öntjük a likőrt.

13. 

Miután a likőr felszívódott, rákenjük a pudingot. Hűvös helyen letakarva (2-3 órát) állni hagyjuk.

14. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 16 gramm

Fixálóval tejszínhabot készítünk, és egyenletesen a krémre kenjük.

15. 

instant kakaó

Kakaóporral meghintjük, a széleit levágjuk...

16. 

...majd kisebb vagy nagyobb kockákra, vagy téglalapra szeleteljük tetszés szerint...

Jó étvágyat!

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés