RECEPTEK

Angyali sütemény csokoládé likőrrel

Angyali sütemény csokoládé likőrrel

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Lágy krémes sütemény isteni ízzel!

recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),Csokoládélikőr,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

Csokoládélikőr recept

100

??

milliliter

kcal

csokoládés puding- por

100

??

gramm

kcal

habfixáló

16

??

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

500

1555

milliliter

kcal

instant kakaó

0

??

kcal

kakaó

20

62

gramm

kcal

kristálycukor

50

201

gramm

kcal

porcukor

140

544

gramm

kcal

rétesliszt

60

214

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

sütőpor

5

4

gramm

kcal

tojásfehérje

4

68

darab

kcal

tojássárgája

4

228

darab

kcal

vaj

150

1101

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

víz

25

56

milliliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

700

337

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 60 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

2. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

3. 

víz 25 milliliter

A tojássárgájába egy kis vizet keverünk...

A tojássárgájába egy kis vizet keverünk......

4. 

rétesliszt 60 gramm  sütőpor 5 gramm

...majd lisztet sütőporral keverve...

...majd lisztet sütőporral keverve......

5. 

...és könnyedén belekeverjük a fehérjéből készült habot.

...és könnyedén belekeverjük a fehérjéből...

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát vajjal kikent és liszttel meghintett tepsire öntjük (22,5x32,5 cm).

A tésztát vajjal kikent és liszttel meghintett...

7. 

12 percig 180°C fokon sütjük.

12 percig 180°C fokon sütjük....

8. 

zsírszegény tej 1,5% 700 milliliter  kristálycukor 50 gramm  csokoládés puding- por 100 gramm  kakaó 20 gramm

A tej felét cukorral felforraljuk. A másik felében pudingport és kakaót keverünk el, majd beleöntjük az első felébe. Sűrű pudingot főzünk, majd hideg vízben szobahőmérsékletre hűtjük.

A tej felét cukorral felforraljuk. A másik...

9. 

vaj 150 gramm  porcukor 80 gramm

A vajat cukorral keverjük ki.

A vajat cukorral keverjük ki....

10. 

A kikevert vajhoz hozzákeverjük a pudingot.

A kikevert vajhoz hozzákeverjük a pudingot....

11. 

A piskótalapot átfordítjuk, és sűrűn fogvájóval megszurkáljuk.

A piskótalapot átfordítjuk, és sűrűn...

12. 

Csokoládélikőr recept 100 milliliter

A piskótára öntjük a likőrt.

A piskótára öntjük a likőrt....

13. 

Miután a likőr felszívódott, rákenjük a pudingot. Hűvös helyen letakarva (2-3 órát) állni hagyjuk.

Miután a likőr felszívódott, rákenjük a...

14. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 16 gramm

Fixálóval tejszínhabot készítünk, és egyenletesen a krémre kenjük.

Fixálóval tejszínhabot készítünk, és...

15. 

instant kakaó

Kakaóporral meghintjük, a széleit levágjuk...

Kakaóporral meghintjük, a széleit levágjuk......

16. 

...majd kisebb vagy nagyobb kockákra, vagy téglalapra szeleteljük tetszés szerint...

...majd kisebb vagy nagyobb kockákra, vagy...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés