Karamellás banános szelet

Kitűnő banános karamellás édesség.
recept,recept fotó,kristálycukor,kristálycukor,habtejszín (30-33%),banán,dió,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 6 513 | darab kcal | |
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
dió | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 210 729 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 200 622 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 400 1608 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
sütőpor | 15 12 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 5 85 | darab kcal | |
tojássárgája | 5 285 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 40 142 | gramm kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
tojássárgája 5 darab • kristálycukor 200 gramm • víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter • finomliszt 210 gramm • sütőpor 15 gramm • tojásfehérje 5 darab • só 1 csipet
A tojássárgáját cukorral habosra kikeverjük, olajat, vizet, lisztet, és sütőport adunk hozzá. A fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot készítünk, melyet óvatosan a tojássárgás masszához keverünk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on 15-20 percig sütjük.

2. A krém elkészítése
kristálycukor 200 gramm • habtejszín (30-33%) 200 milliliter
A kristálycukrot közepes lángon karamellizáljuk. Amikor már a karamell elkészült, tejszínt adunk hozzá. A karamell a tejszín hozzáadásakor azonnal megkeményedik, de rövid főzés után újra felenged.

3.
vaníliás puding -por 40 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • vaj 250 gramm
A felengedés után a karamellához tejet öntünk amelyben vanília pudingot keverünk el. Sűrűre főzzük. Kihűlés után puha vajat keverünk hozzá.

4.
banán 6 darab
A kihűlt piskótára hosszába vágott banán szeleteket rakunk, ráöntjük a krémet és szétkenjük.

Jó étvágyat!