szakacsreceptek.hu

Karamellás banános szelet

    

Kitűnő banános karamellás édesség.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 
banán6darab
csokoládé-
dió-
finomliszt210gramm
habtejszín (30-33%)200milliliter
kristálycukor400gramm
napraforgó olaj100milliliter
1csipet
sütőpor15gramm
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj250gramm
vaníliás puding -por40gramm
víz100milliliter
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. 

tojássárgája 5 darab  kristálycukor 200 gramm  víz 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter  finomliszt 210 gramm  sütőpor 15 gramm  tojásfehérje 5 darab   1 csipet

A tojássárgáját cukorral habosra kikeverjük, olajat, vizet, lisztet, és sütőport adunk hozzá. A fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot készítünk, melyet óvatosan a tojássárgás masszához keverünk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on 15-20 percig sütjük.

2. A krém elkészítése

kristálycukor 200 gramm  habtejszín (30-33%) 200 milliliter

A kristálycukrot közepes lángon karamellizáljuk. Amikor már a karamell elkészült, tejszínt adunk hozzá. A karamell a tejszín hozzáadásakor azonnal megkeményedik, de rövid főzés után újra felenged.

A krém elkészítése

3. 

vaníliás puding -por 40 gramm  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  vaj 250 gramm

A felengedés után a karamellához tejet öntünk amelyben vanília pudingot keverünk el. Sűrűre főzzük. Kihűlés után puha vajat keverünk hozzá.

4. 

banán 6 darab

A kihűlt piskótára hosszába vágott banán szeleteket rakunk, ráöntjük a krémet és szétkenjük.

5. 

dió  csokoládé

Apróra vágott mogyorót szórunk a tetejére és csokival díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés