Karamellás banános szelet
Kitűnő banános karamellás édesség.
recept,recept fotó,kristálycukor,kristálycukor,habtejszín (30-33%),banán,dió,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 6 | darab | |
csokoládé | - | ||
dió | - | ||
finomliszt | 210 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
kristálycukor | 400 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 15 | gramm | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
tojássárgája 5 darab • kristálycukor 200 gramm • víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter • finomliszt 210 gramm • sütőpor 15 gramm • tojásfehérje 5 darab • só 1 csipet
A tojássárgáját cukorral habosra kikeverjük, olajat, vizet, lisztet, és sütőport adunk hozzá. A fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot készítünk, melyet óvatosan a tojássárgás masszához keverünk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on 15-20 percig sütjük.
2. A krém elkészítése
kristálycukor 200 gramm • habtejszín (30-33%) 200 milliliter
A kristálycukrot közepes lángon karamellizáljuk. Amikor már a karamell elkészült, tejszínt adunk hozzá. A karamell a tejszín hozzáadásakor azonnal megkeményedik, de rövid főzés után újra felenged.
3.
vaníliás puding -por 40 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • vaj 250 gramm
A felengedés után a karamellához tejet öntünk amelyben vanília pudingot keverünk el. Sűrűre főzzük. Kihűlés után puha vajat keverünk hozzá.
4.
banán 6 darab
A kihűlt piskótára hosszába vágott banán szeleteket rakunk, ráöntjük a krémet és szétkenjük.
Jó étvágyat!