szakacsreceptek.hu

Tejszelet

    

Házi tejszelet, amelyet minden gyerek, és vendég imádni fog

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
NO TITLE2evőkanál
darás liszt150gramm
habfixáló10gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
kakaó15gramm
kristálycukor4evőkanál
napraforgó olaj2evőkanál
natúr joghurt100milliliter
porcukor140gramm
sütőpor15gramm
tyúk tojás7darab
túró, zsírszegény500gramm
vaj125gramm
vaníliacukor8gramm

1. Tészta

tyúk tojás 7 darab  porcukor 140 gramm

A tojást cukorral kikeverjük.

Tészta

2. 

kakaó 15 gramm  NO TITLE 2 evőkanál

A tálba hozzáadunk kakaót és granulált kakaót.

3. 

darás liszt 150 gramm  sütőpor 15 gramm  napraforgó olaj 2 evőkanál

Hozzáadunk lisztet, olajat, sütőport, és az egészet megkeverjük.

4. 

A tésztát két felé osszuk, két tálkába.

5. Két lapot sütünk

Az egyik tésztát 25x35 cm-s tepsibe öntjük, amelyet előtte sütőpapírral bélelünk ki. 180 °C-on 10 percig sütjük. A másik tésztát ugyanúgy sütjük.

Két lapot sütünk

6. Krém

vaj 125 gramm  túró, zsírszegény 500 gramm  natúr joghurt 100 milliliter  kristálycukor 4 evőkanál  vaníliacukor 8 gramm

A tejes krémet puha vajból, túróbók és joghurtból készítjük. Cukrot és vanília cukrot adunk hozzá, majd összekeverjük.

Krém

7. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló 10 gramm

A krémhez tejszínhabot adunk hozzá, melyhez fixálót is használtunk.

8. 

A krémet lágyan átkeverjük és az alsó tésztalapra kenjük.

9. 

A krém tetejére rátesszük a másik tésztalapot, és hideg helyen min. 2 órát hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés